Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Στο πρώτο TEDMED Live Athens

Στο πρώτο TEDMED Live Athens 2013 που θα φιλοξενηθεί στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα βρεθούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, για να παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της υγείας και να μοιραστούν το όραμά τους για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Με σύνθημα «Health Forward (Υγεία Μπροστά)» το TEDMED Live Athens

2013, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, φιλοδοξεί να γίνει μια ανοικτή πλατφόρμα διαλόγου γύρω καυτά επιστημονικά ζητήματα, διεγείροντας τη φαντασία και κινητοποιώντας τη σκέψη.

Για τη σημαντική αυτή διοργάνωση οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προσκάλεσαν τον δρα Manica Balasegaram, Γενικό Διευθυντή της μόνιμης εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την Πρόσβαση στα Φάρμακα (Αccess Campaign). Στην παρουσίασή του, με τίτλο «Πρώτα οι Ασθενείς: Καινοτομία και Πρόσβαση σώζουν ζωές»ο Δρ Balasegaram θα εστιάσει στις «ρωγμές» του συστήματος ιατρικής καινοτομίας, στον αντίκτυπο που αυτές έχουν στη Δημόσια Υγεία, και τρόπους για να επιλυθούν τα προβλήματα.

Εκτός από ομιλίες επιφανών επιστημόνων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχει προγραμματιστεί μια σειρά παράλληλων δράσεων φιλανθρωπικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα σύντομο ταξίδι στη Μεσόγειο με το μουσικό συγκρότημα «encardia».

Keywords
Τυχαία Θέματα