Εικονικές πωλήσεις αυτοκινήτων

Αποσπούσε, μέσω διαδικτύου, από πολίτες χρηματικά ποσά, υποσχόμενος την πώληση αυτοκινήτων και δικύκλων, αναρτώντας αγγελίες σε ιστοσελίδα, με αποτέλεσμα μερικοί να καταβάλουν τα χρήματα μέσω ταχυδρομικών επιταγών, περιμένοντας στη συνέχεια την παραγγελία η οποία ποτέ δεν έφθανε στα χέρια τους.

Πρόκειται για έναν 31χρονο που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για εξαπάτηση πολιτών, μετά από καταγγελία 39χρονου στο Τμήμα Ασφαλείας Άργους, από τον οποίο ο συλληφθείς

απέσπασε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, στις 11/04/2013 με το πρόσχημα της δήθεν πώλησης οχήματος.

Κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών, ο δράστης συνελήφθη σε κατάστημα των ΕΛΤΑ, στο οποίο είχε μεταβεί για να εισπράξει ταχυδρομική επιταγή ποσού 600 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του και σε άλλες περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών. Ειδικότερα, από 59χρονο στην Καρδίτσα απέσπασε το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, τα οποία είχε εισπράξει στις 9 και 10 Απριλίου 2013, από 22χρονο στο Παλαιό Φάληρο Αττικής απέσπασε το χρηματικό ποσό των 1.040 ευρώ, που εισέπραξε στις 9 Απριλίου και από 29χρονο στη Χαλκίδα απέσπασε 650 ευρώ, τα οποία εισέπραξε στις 4 Απριλίου.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ, εξετάζεται η εξαπάτηση και άλλων ατόμων από τον δράστη, ο οποίος οδηγείται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα