Γιατί επισκέπτονται το Βερολίνο Σαμαράς-Παπούλιας

Στο Βερολίνο θα βρίσκεται ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Κάρολος Παπούλιας έχει μεταβεί από την Κυριακή το βράδυ. Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι προσκεκλημένος του Προέδρου Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιόαχιμ Γκάουκ.

Ο Σαμαράς

την Τρίτη θα έχει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Η συνάντησή τους (η τρίτη των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο) είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί και όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου του Die Welt, εκτός από τη Γερμανίδα καγκελάριο και τους υπουργούς Βόλφγκανγνκ Σόιμπλε, Φίλιπ Ρέσλερ και Γκίντο Βέστερβέλε, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν και ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος.

Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες το βράδυ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Παπούλιας με τον κ. Γκάουκ θα κηρύξουν το πέρας της Έκθεσης «ΟΛΥΜΠΙΑ – μύθος, λατρεία, αγώνες», που φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau.

Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα θα έχει γεύμα εργασίας με το γερμανό ομόλογό του, κατά το οποίο θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Τα κρίσιμα ραντεβού Σαμαρά – Παπούλια στη Γερμανία
Keywords
Τυχαία Θέματα