Για πρώτη φορά η Βουλή υποδέχτηκε αντιπροσωπεία των Ρομά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στην Βουλή πραγματοποίησαν εκατοντάδες Ρομά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, ζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, ελεύθερη πρόσβαση στην υγεία και να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Μετά την πορεία που ξεκίνησε από την πλατεία Κλαυθμώνος και κατέληξε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Μπούρας υποδέχτηκε για πρώτη

φορά αντιπροσωπεία των Ρομά με τους αρχηγούς μεγάλων Νομών και τον βασιλιά των τσιγγάνων Κωνσταντίνο Χαλιλόπουλο, στα γραφεία του κόμματος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των τσιγγάνων, ζήτησαν την βοήθεια των βουλευτών προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης τους.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης οι Μ. Σενετάκης Ε. Μακρή Α. Βεσυροπουλος και Γ. Πασχαλίδης. Υπάρχει η πρόταση από την Δ. Αυγερινοπούλου την οποία έχουν αποδειχθεί ήδη 15 βουλευτές να συσταθεί ειδική επιτροπή της Βουλής που να ασχολείται με τα θέματα των Ρομά. Σε αυτή την κίνηση έχει συμβάλει η Χριστίνα Χαλιλοπούλου -κόρη του «βασιλιά των τσιγγάνων» -, που σήμερα είναι αναπληρώτρια γραμματέας της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας και εργάζεται στο Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Παναγιώτης Τζάμαρος

The post Για πρώτη φορά η Βουλή υποδέχτηκε αντιπροσωπεία των Ρομά appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα