Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών: Η τρόικα δεν χρειάζεται αλλαγές

Την άποψη ότι η τρόικα έχει αποδειχθεί αποτελεσματική και ως εκ τούτου «δεν χρειάζεται αλλαγές» εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Μίχαελ Μάιστερ.

Έδωσε τέλος στις φήμες περί διάλυσης της τρόικας

Απαντώντας στα σχόλια και στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών περί αμφισβήτησης της θεσμικής νομιμοποίησής της και περί της ανάγκης μετάβασης σε διάδοχο σχήμα ο κ. Μάιστερ τόνισε πως «η στρατηγική επίλυσης της κρίσης λειτουργεί, όπως αποδεικνύουν τα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Ισπανίας».

Έτσι

λοιπόν, απέρριψε το ενδεχόμενο διάλυσης της τρόικας και σύνταξης του σώματος από την αρχή.

Σημειώνεται ότι και η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε δημοσίευμά της κάνει λόγο για “μετρημένες μέρες της τρόικας”.

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κυκλοφόρησε ένα μήνυμα που θα χαροποιήσει τους πολίτες στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο», αναγράφεται στο άρθρο. «Οι μέρες της αμφιλεγόμενης τρόικας (…) είναι μετρημένες». Στην εφημερίδα φιλοξενούνται και δηλώσεις του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ότμαρ Κάρας, ο οποίος αποκαλύπτει ότι γίνονται σκέψεις για τρεις εναλλακτικές σε σχέση με ένα διάδοχο μοντέλο της τρόικας.

The post Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών: Η τρόικα δεν χρειάζεται αλλαγές appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα