Γ. Μπέζος: Αν τους ρωτούσες όλους, πριν κλείσει η ΕΡΤ, θα σου έλεγαν πως πρέπει να κλείσει

Τώρα που έκλεισε η ΕΡΤ όλοι «κλαίνε με μαύρο δάκρυ»

Ότι τώρα που έκλεισε η ΕΡΤ όλοι «κλαίνε με μαύρο δάκρυ», ενώ «αν τους ρωτούσες όλους πριν, για το αν θα έπρεπε να κλείσει, θα σου έλεγαν “ναι”», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος σε πρόσφατη συνέντευξή του στο «TV Έθνος».

«Οι ξένες σειρές δεν ήταν ποτέ απειλή για τις ελληνικές. Η μοναδική πραγματική απειλή για τις ελληνικές σειρές ήταν ανέκαθεν ο κακός εαυτός τους.

Μη δαιμονοποιούμε τα πάντα. Έχουμε αυτή την τάση ως λαός. Έκλεισε, π.χ., η ΕΡΤ και τώρα όλοι κλαίνε με μαύρο δάκρυ, ενώ αν τους ρωτούσες όλους πριν, για το αν θα έπρεπε να κλείσει, θα σου έλεγαν “ναι”. Συν το ότι τα περισσότερα προγράμματα της δημόσιας τηλεόρασης δεν τα έβλεπε κανείς», απάντησε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός, όταν ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι οι τούρκικες σειρές βάζουν στην άκρη τις ελληνικές.

Ερωτηθείς για την ελληνική τηλεόραση τη φετινή σεζόν, ο κ. Μπέζος απάντησε : «Φέτος υπάρχει μεγαλύτερη κινητικότητα. Και δεν δημιουργήθηκε γιατί άρχισε να… βρέχει λεφτά, αλλά χάρη στο μεράκι κάποιων ανθρώπων, που αποφάσισαν να περάσουν στην αντεπίθεση και να μην κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Όλοι έχουν απίστευτη όρεξη να δουλέψουν σωστά, προκειμένου η μηχανή της τηλεόρασης να πάρει και πάλι μπροστά.. Δεν έχουν να κάνουν τα πάντα με τα λεφτά. Και λεφτά να είχε μια εταιρεία παραγωγής και να ήθελε να στήσει μια δουλειά πλουσιοπάροχα, αν οι συντελεστές πήγαιναν με τη διάθεση της… ξεπέτας, το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό, ανεξαρτήτως χρημάτων. Και αν είναι κανείς να κάνει τηλεόραση με αυτήν τη φιλοσοφία, ας κάτσει καλύτερα σπίτι του. Η TV μπορεί και χωρίς εμάς…».

«Προσωπικά την αυτοκριτική μου την είχα κάνει καιρό πριν, οπότε όχι, η κρίση δεν με έκανε να αναθεωρήσω. Με ζόρισε μεν, όπως όλο το κόσμο, αλλά όχι, δεν με έκανε να αναθεωρήσω. Ανέκαθεν ήξερα στη ζωή μου να δίνω σημασία μόνο σε πράγματα που έχουν αληθινή αξία. Η κρίση ίσως να έγινε η αιτία να αναθεωρήσουν πάνω απ’ όλα όλοι αυτοί οι κομπιναδόροι που ζούσαν με μαύρα χρήματα, που κυκλοφορούσαν με τα Cayenne και που υπηρετούσαν τον κόσμο της εικονικής χλιδής. Ζούσαμε πάρα πολλά χρόνια σαν τους… κλέφτες και τους αρματολούς», σχολίασε ο ηθοποιός όταν ρωτήθηκε για το αν η κρίση αποτέλεσε αφορμή για αναθεώρηση των αξιών του.

The post Γ. Μπέζος: Αν τους ρωτούσες όλους, πριν κλείσει η ΕΡΤ, θα σου έλεγαν πως πρέπει να κλείσει appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα