Φαντασμαγορική η τελετή λήξης των Ολυμπιακών αγώνων

Στην ιστορία πέρασαν οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012… Το βράδυ της Κυριακής, το Λονδίνο, έπειτα από 17 ημέρες αγωνιστικής δράσης, αποχαιρέτησε το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη με μία λαμπρή τελετή λήξης, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Στο τελετουργικό, με το οποίο παραδόθηκε

η… σκυτάλη στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, όπου θα φιλοξενηθεί η 31η Ολυμπιάδα το 2016, αρκετά ονόματα της βρετανικής μουσικής σκηνής -και όχι μόνο-, έβαλαν τα δυνατά τους, προκειμένου να δώσουν μία ιδιαίτερη λάμψη στο σόου των διοργανωτών.

Ένωσε τις δυνάμεις της η «αφρόκρεμα» της βρετανικής ποπ και ροκ μουσικής

Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, όπου φυσικά δεν έπεφτε… καρφίτσα στην κυριολεξία, τρανταχτά ονόματα της αγγλικής pop και ροκ μουσικής, όπως

ο Τζορτζ Μάικλ, οι Kaiser Chiefs, η Ανι Λένοξ, οι Bond, η Τζέσι Τζέι, οι Spice Girls (σε μία επανένωση ειδικά για την τελετή λήξης), οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις, δίνοντας μία ξεχωριστή νότα στην τελετή λήξης.

Εξέχοντα ρόλο στο αποψινό τελετουργικό είχαν επίσης ο Έρικ Αΐντλ, που τραγούδησε το ιστορικό «Bright Side of Life» των «Monty Python», οι Ντέιβιντ Τζέισον και Νικόλας Λούντχαρστ, που εμφανίστηκαν φορώντας κοστούμια σαν «Μπάτμαν και Ρόμπιν» και ο Βρετανός κωμικός Ράσελ Μπραντ.Εκτός από το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έκανε και μία τεράστια πασαρέλα μοντέλων, με επικεφαλής τις διάσημες καλλονές Αλεσάντρα Αμπρόζιο, Κέιτ Μος, Ναόμι Κάμπελ, Λίλι Κόουλ και Στέλα Τέναντ.

«Μύρισε» Ρίο Ντε Τζανέιρο με το σόου των χορευτών της σάμπα

Βέβαια, με δεδομένο ότι η επόμενη διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, δεν θα μπορούσε από το… ξεπροβόδισμα των 30ών Ολυμπιακών Αγώνων να μην υπάρχει σόου από Βραζιλιάνους χορευτές της σάμπα.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 250 μουσικοί και χορευτές της διάσημης βραζιλιάνικης μουσικής, μόνιμοι κάτοικοι… ευρωπαϊκών κρατών, μετείχαν στην οκτάλεπτη τελετή παράδοσης της σημαίας των Ολυμπιακών Αγώνων από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, στον ομόλογο του Ρίο Ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες.
Το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα φέρει την ονομασία «πολυεθνική αγκαλιά» και στόχο των εμπνευστών του ήταν να μεταφέρει στον κόσμο μια πρώτη εμπειρία από το τι πρόκειται να συμβεί το 2016 στη διοργάνωση του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μάλιστα μαζί με τη βραζιλιάνικη αποστολή ήταν και ο γνωστός σε όλους μας, Πελέ, που γνώρισε την αποθέωση από τους θεατές.

Ο Γιαννιώτης σημαιοφόρος της Ελλάδας

Σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή λήξης ήταν o Σπύρος Γιαννιώτης, στον οποίο ανατέθηκε να είναι επικεφαλής το βράδυ της Κυριακής, ως ένα δείγμα αναγνώρισης της συγκινητικής προσπάθειάς του να προσφέρει ακόμη ένα μετάλλιο στη χώρα μας (σ.σ.: τερμάτισε τέταρτος στα 10.χλμ. ανοιχτής θαλάσσης).

Ο πρωταθλητής της κολύμβησης ήταν ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο Ολυμπιακό Στάδιο, κρατώντας ψηλά την ελληνική σ

Keywords
Τυχαία Θέματα