Έξωση στον Φωκά έκανε η Αγία Θεοδώρα!

Με την επίδοση έξωσης μέσου δικαστικού κλητήρα, το «σφράγισμα» του καταστήματος της Τσιμισκή 49-50 και την αλλαγή κλειδαριών παρουσία αστυνομικών έφτασε στο τέλος της, «κάπως άδοξα» για πολλούς, η μακρόχρονια συνεργασία της Ιεράς Μονής Αγ. Θεοδώρας και της επιχειρηματικής οικογένειας «ΦΩΚΑ».

Η Μονή, που πνευματικά ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αποφάσισε την απομάκρυνση της επιχείρησης λόγω μη καταβολής μισθωμάτων που ανέρχονται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ και έχει ήδη έρθει σε συμφωνία με τον

επόμενο ενοικιαστή. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος από την πλευρά του θέλει το… «Θεό βοηθό», όπως ο ίδιος σχολιάζει με αφορμή την απόφαση της έξωσης και αφήνει να εννοηθεί πως η απόφαση ελήφθη για να… συνεχιστεί το έργο της Εκκλησίας, ενώ η επιχειρηματίας Βασιλική Φωκά αναζητά τρόπους δανειοδότησης από τις τράπεζες προκειμένου το κατάστημα να επαναλειτουργήσει σύντομα!

Το τελεσίγραφο στην επιχειρηματική οικογένεια της Θεσσαλονίκης δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών. Στη συνάντηση ήταν παρούσα και η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας Βασιλική Φωκά. Οι εκπρόσωποι της Ιεράς Μονής υπογράμμισαν πως εάν δεν καταβάλλονταν συνολικά 370.000 ευρώ την επόμενη ημέρα θα προχωρούσαν στην έξωση.

«Η έξωση έγινε από την Μονή Αγίας Θεοδώρας. Είναι αυτοδιοίκητη Μονή η διοίκηση της οποίας αποφάσισε την έξωση αφού έγκαιρα ενημέρωσε και παρείχε διάφορες ευκαιρίες στην επιχείρηση. Η τελευταία δόθηκε με ένα συμφωνητικό του Αυγούστου και σήμερα προχωρήσαμε στην έξωση» αναφέρει ο δικηγόρος και νομικός εκπρόσωπος της Μονής Θ. Ζέρβας.

Διαβάστε περισσότερα στο karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα