Υπάλληλος του ΕΔΣΝΑ σε αργία με παρέμβαση Μιχελάκη

Σε αυτοδίκαιη αργία ζητά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης να τεθεί υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΔΣΝΑ), εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.

Ο εν λόγω υπάλληλος συνεχίζει να εργάζεται στην Περιφέρεια Αττικής

παρά το ότι έχει παραπεμφθεί αμετάκλητα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών (αρ. ΒΒ826/2013) στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και τελεί υπό περιοριστικούς όρους.

Για το λόγο αυτό ο κ. Μιχελάκης απέστειλε επιστολή στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Καλογερόπουλο, προκειμένου να ενημερώσει αρμοδίως τον πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, αλλά και να διερευνήσει εάν η Περιφέρεια Αττικής έχει προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι τον συγκεκριμένο υπάλληλο έχει υποχρέωση να θέσει σε αυτοδίκαιη αργία ο κ. Σγουρός ως πειθαρχικός προϊστάμενος.

Την ίδια ώρα, ο κ. Μιχελάκης παρέπεμψε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δύο ακόμη υπαλλήλους που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής, προκειμένου να διερευνηθούν καταγγελίες-αναφορές. Ο ένας υπάλληλος κατηγορείται για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και ο δεύτερος αν και κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος, ασκεί καθήκοντα οικονομικού διαχειριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα