Έξι χαλαρωτικές ασκήσεις για να διώξετε την πίεση και το άγχος της δουλειάς

Αν περνάτε τις περισσότερες ώρες της μέρας στο γραφείο καθισμένοι μπροστά στον υπολογιστή, με το άγχος να συσσωρεύεται, δεν είναι να απορείτε που νιώθετε πιασμένοι και τους μύες σας δύσκαμπτους. Με το να κάνετε τις παρακάτω ασκήσεις για λίγα λεπτά κάθε μέρα ακόμα και στο γραφείο μπορείτε να χαλαρώσετε και να διώξετε την πίεση της δουλειάς.

Κάνε διάταση στον αυχένα

Στάσου ίσια σε μια καρέκλα. Σπρώξε μαλακά το αριστερό σου αυτί προς τον ώμο σου και στη συνέχεια επέστρεψε το κεφάλι στην αρχική του θέση. Επανέλαβε κι από τη

δεξιά πλευρά. Μείνει κάθε φορά για 30 δευτερόλεπτα.

Φέρε το πιγούνι σου στο στήθος

Κατέβασε το κεφάλι σου και ακούμπησε με το πιγούνι σου προς τα κάτω. Γύρνα απαλά προς τον αριστερό ώμο και στη συνέχεια προς τον δεξιά. Επανέλαβε την άσκηση μέχρι δέκα φορές.

Κάνε διάταση στους ώμους

Κάθισε ίσια στην καρέκλα με τα χέρια σου χαλαρά δίπλα σου. Κούνα μαλακά τους ώμους σου προς μία φορά και στη συνέχεια προς την αντίθετη. Κάνε δέκα κύκλους από τη μία και δέκα από την άλλη.

Κάνε διάταση στα πόδια

Κάθισε άνετα στην καρέκλα και φέρε τον αριστερό σου αστράγαλο πάνω στο δεξί σου γόνατο. Κάνε 20 κύκλους με το πόδι σου προς τη μία κατεύθυνση και μετά προς την αντίθετη.

Τέντωσε την πλάτη και το στέρνο

Στάσου όρθια ή κάθισε με την πλάτη ίσια και τα χέρια σου να σχηματίζουν ορθή γωνία στο πλάι. Σπρώξε τα χέρια σου μαλακά προς τα πίσω μέχρι να νιώσεις ένα ήπιο τράβηγμα. Κράτησε τα έτσι για 30 δευτερόλεπτα και μετά ξεκουράσου. Επανέλαβε 10 φορές.

Κάνε διάταση στα χέρια και τις παλάμες

Τέντωσε το ένα χέρι μπροστά σου με τα δάχτυλα κλειστά και προς τα πάνω. Με το άλλο χέρι τράβα απαλά τα δάχτυλα προς τα πίσω, φέροντας ταυτόχρονα αντίσταση. Κράτα αυτή τη θέση για 30 δευτερόλεπτα, ξεκουράσου και συνέχισε με το άλλο χέρι.

Keywords
Αναζητήσεις
απλες χαλαρωτικές ασκήσεις, χαλαρωτικεσ ασκησεισ αυχενα
Τυχαία Θέματα