Εξετάζουν νέες κινητοποιήσεις οι ναυτεργάτες


Σε δηλώσεις που έκανε σήμερα Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κύριος Γιάννης Χαλάς είπε ότι οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε καινούργιες απεργιακές διαδηλώσεις εφόσον κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με τη τωρινή του μορφή. Να σημειωθεί, ότι στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κύριος Κωστής Μουσουρούλης, ο οποίος

τόνισε ότι οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου προκάλεσαν αναστάτωση.

Ο Γ. Χαλάς υπενθύμισε ότι στο παρελθόν οι ναυτικοί είχαν επιστρατευτεί αλλά με τα συνδικαλιστικά τους κινήματα δεν το άφησαν να εφαρμοστεί. Αφού, η κυβέρνηση τους θέτει ξανά τη πολιτική επιστράτευση ο κύριος Χαλάς υποστηρίζει ότι το αποτέλεσμα θα είναι μάταιο με τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν για δεύτερη φορά. Ο υπουργός ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης δήλωσε «Εκτιμώ, ότι η συζήτηση που θα κάνουμε στη Βουλή θα μας δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσουμε την αλήθεια» δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε, ότι «είναι δύσκολο πράγμα σήμερα να τεκμηριώνεις τον πολιτικό σου λόγο με στοιχεία».

Ο υπουργός επίσης, υπογράμμισε ότι το πολυνομοσχέδιο θα κατατεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Βουλή μετά από την ολοκλήρωση των υπογραφών απ’ όλους τους βουλευτές. Ο κύριος Μουσουρούλης τέλος, υποστήριξε ότι η ναυτιλιακή πολιτική αρθρώνεται γύρω από το ναυτικό, το πλοίο, την επιχειρηματικότητα και ότι πρέπει να τεθούν λύσεις για την ύφεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα