Το απειλητικό μήνυμα Βλαστού

Μετά την πολυσυζητημένη αλλά πλήρως αποτυχημένη απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού, σύμφωνα με αναφορές των αστυνομικών αρχών ο ίδιος το βράδυ της Κυριακής απέστειλε μήνυμα απειλητικού περιεχομένου σ’ έναν επιχειρηματία από τη περιοχή της Πελοποννήσου.

Πιο συγκεκριμένα, το μήνυμα έγραφε «Λόγω του αποψινού, τη γλίτωσες προς το παρόν! Όμως όχι για πολύ…». Η ΕΛ.ΑΣ εξέφρασε την ευχαρίστηση της για τη σύλληψη του Βλαστού καθώς εάν τελικώς κατόρθωνε και έφευγε

από τις φυλακές θα υπήρχαν σίγουρα εγκληματικές ενέργειες αλλά και πράξεις αντεκδίκησης όπως φανερώνει το μήνυμα που στάλθηκε σε κινητό τηλέφωνο.

Το συγκεκριμένο μήνυμα αποτελεί κατά τους αστυνομικούς δείγμα ποινικών προθέσεων που εμπλέκουν και τους συνεργάτες του Π. Βλαστού οι οποίοι θ’ απολογηθούν και γι’ αυτό.

Μεταξύ των άλλων, σε δηλώσεις που έκαναν οι αρμόδιοι της ελληνικής αστυνομίας είπαν τα εξής: «ο Παναγιώτης Βλαστός είχε πιθανόν αρχικό σχέδιο φυγής για την Αλβανία και επανόδου στην Ελλάδα μετά από ορισμένους μήνες για να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα. Εκτιμούμε ότι ύστερα από ένα μικρό στάδιο αναμονής θα οργάνωνε απαγωγές επιχειρηματιών, ληστείες τραπεζών αλλά και ομάδες εκβιαστών, όπως αυτές που κατηύθυνε -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- μέσα από τις φυλακές. Παράλληλα ελλόχευε ο κίνδυνος να προχωρήσει σε ένα νέο κύκλο αντεκδικητικών δολοφονικών ενεργειών και “συμβολαίων θανάτου”. Εδώ δεν μπορούσαμε να τον ελέγξουμε μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα που κρατείτο. Σκεφθείτε να ήταν ελεύθερος. Μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο για την ΕΛ.ΑΣ.»

Keywords
Τυχαία Θέματα