Έσωσαν 3.600 κροκόδειλους από λαθρέμπορους

Ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 3.600 κροκόδειλους προσπάθησαν να διοχετεύσουν επιτήδειοι σε εστιατόρια όπου θα μετατρέπονταν σε εξωτικές λιχουδιές.

Οι κινεζικές αρχές σταμάτησαν τους λαθρέμπορους στην νότια επαρχία Γκουανγκντόνγκ, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, συνέλαβαν τρία άτομα και κατάφεραν να σώσουν τα ζώα.

Οι κροκόδειλοι από το Σιάμ θεωρούνται είδη υπό εξαφάνιση στη φύση, οι συγκεκριμένοι όμως που έφταναν σε μήκος ως και το 1,70 μ. και όλοι μαζί ζύγιζαν 16 τόνους, είχαν ανατραφεί με επιτυχία σε αιχμαλωσία

και δεν είχαν αρπαχθεί από το φυσικό τους περιβάλλον.
Οι αρχές σταμάτησαν τα φορτηγά που μετέφεραν το μάλλον ασυνήθιστο φορτίο μετά από ανώνυμη πληροφορία που είχαν λάβει.
Παρά τις προσπάθειες να διατηρηθούν ζωντανά όμως, 42 από τα 3.619 ζώα πέθαναν κατά την μεταφορά τους εξαιτίας τους ζεστού καιρού, της παρατεταμένης αφυδάτωσης και του μικρού χώρου που αντιστοιχούσε σε κάθε ερπετό. Τα υπόλοιπα δέχονται τις φροντίδες κτηνιάτρων.
Οι αρχές δήλωσαν ότι οι λαθρέμποροι σχεδίαζαν να πουλήσουν τα ζώα σε εστιατόρια της γειτονικής επαρχίας Γκουανγκντόνγκ – φημισμένα μεταξύ των κινέζων πολιτών για τις εξωτικές και ποικίλες γεύσεις που προσφέρουν.
Παρά τις προσπάθειες κυβερνητικών και μη οργανώσεων να σταματήσει το λαθρεμπόριο αγρίων ζώων, η μαύρη αγορά συνεχίζει να ανθεί.
Οι πωλητές ισχυρίζονται ότι οι κροκόδειλοι του Σιάμ έχουν ιδιαίτερη θρεπτική αξία, όμως ο κύριος λόγος για τον οποίο έχουν τόση ζήτηση είναι ότι είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν πάντα να δοκιμάζουν νέα και «περιπετειώδη» πιάτα.
Παρόλα αυτά, ένας αυξανόμενος αριθμός νεαρών κινέζων εθελοντών προσπαθούν να σταματήσουν με κάθε μέσο το εμπόριο ασυνήθιστων και συχνά επαπειλούμενων ειδών.
Όπως επισημαίνουν, ακόμη και αν κάποιοι γνωρίζουν ότι η βρώση άγριων ζώων είναι παράνομη, θα συνεχίζουν να τα τρώνε εφόσον η αγορά τους τα παρέχει.

πηγή: tovima.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα