ΕΣΑμεΑ: Ανεφάρμοστη η μείωση στο τέλος ακινήτων για τα ΑμεΑ

Ανεφάρμοστη χαρακτηρίζει τη μείωση στο τέλος ακινήτων για τα άτομα με αναπηρία η Συνομοσπονδία ΑμεΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της εγκυκλίου με τα σχετικά απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Όπως σημειώνει, ο καθορισμός ως δικαιολογητικού της γνωμάτευσης ΚΕΠΑ για την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή για τα άτομα με αναπηρία, δείχνει ότι το

υπουργείο Οικονομικών δεν έλαβε υπόψη του τις συνεχείς αναφορές της Συνομοσπονδίας για την επιβαρημένη λειτουργία των ΚΕΠΑ, στων οποίων τις λίστες αναμονής βρίσκονται 60.000 αιτούντες την πιστοποίηση της αναπηρίας τους.

Σύμφωνα με την Ε.Σ.Αμεα, από τις 60.000 των αιτούντων πολλές χιλιάδες αναμένουν την ανανέωση της αναπηρικής σύνταξής τους ή του προνοιακού επιδόματος τους, επομένως η απαίτηση προσκόμισης Γνωμάτευσης ΚΕΠΑ για φορολογικούς σκοπούς είναι ευνόητο ότι καθιστά αυτομάτως ανενεργή την εφαρμογή μειωμένου συντελεστή στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει μάλιστα πως στην εφαρμογή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ΦΕΚ 262/ΤΒ΄/16-12-2011 -πριν μετονομαστεί ΕΕΤΑ- είχε προσδιοριστεί ως δικαιολογητικό, γνωμάτευση αναπηρίας κάθε αρμόδιας δημόσιας αρχής, σε κατανόηση από μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του υπουργείου της επιβαρυμένης λειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Το αναπηρικό κίνημα «αναμένει άμεσες αλλαγές στη διαδικασία, διαφορετικά το υπουργείο Οικονομικών είναι υπεύθυνο για την βέβαιη πλέον οικονομική εξόντωση μία από τις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα