Έρευνα PRC για την Ευρώπη: Αναξιόπιστοι οι Έλληνες- Αξιόπιστοι οι Γερμανοί

Η έρευνα του Pew Research Center που παρουσίασαν οι New York Times είχε μεν τα σοβαρά συμπεράσματα, που αναφέρονταν στην κρίση εμπιστοσύνης που υπάρχει για το ευρώ και την απογοήτευση των Ευρωπαίων, ωστόσο έδωσε και μία πιο ανάλαφρη εικόνα, σχετικά με τους στερεότυπους στη γηραιά ήπειρο και με την άποψη που έχουν οι κάτοικοι μίας χώρας για τους άλλους. Και από τις απαντήσεις φαίνεται πως οι Έλληνες θεωρούνται από τους πιο αναξιόπιστους Ευρωπαίους.

Συγκεκριμένα, από τις απαντήσεις προκύπτει

πως η εκτίμηση των Ελλήνων για τους Γερμανούς είναι ολοένα και χειρότερη, τη στιγμή που η υπόλοιπη Ευρώπη εξακολουθεί να τους εκτιμά. Οι Βρετανοί, οι Γάλλοι, οι Ισπανοί, οι Ιταλοί, οι Τσέχοι και οι Πολωνοί θεωρούν τους Γερμανούς τους πιο αξιόπιστους της Ευρωπαϊκής Ένωσης – αυτή την άποψη έχουν βέβαια και οι ίδιοι για τους εαυτούς τους – ενώ οι Έλληνες εκτιμούν πως τον ίδιο τίτλο αξίζουν και οι κάτοικοι της χώρας μας.

Δεν τελειώνει όμως εδώ η έρευνα: στις θετικές ερωτήσεις – ποιοι είναι πιο αξιόπιστοι, συμπονετικοί και λιγότερο υπερόπτες - οι Έλληνες έχουν ψηφίσει τον εαυτό τους, ενώ ως απάντηση στις τρεις αρνητικές ερωτήσεις έχουν επιλέξει τους Γερμανούς.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως οι τελευταίοι, μαζί με τους Τσέχους και τους Γάλλους θεωρούν τους Έλληνες ως τους λιγότερο αξιόπιστους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια και οι Γερμανοί δέχθηκαν την κριτική τους, μια και τέσσερις από τις οχτώ χώρες που μετείχαν στην έρευνα τους θεωρούν τους πιο υπερόπτες και πέντε τους ψηφίζουν ως τους λιγότερο συμπονετικούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα