Ερντογάν: Συνωμοσία κατά της κυβέρνησης

Για σχέδιο εναντίον της κυβέρνησής του μιλάει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις παραιτήσεις υπουργών και τον ανασχηματισμό.

Η αστυνομία αρνείται να διεξάγει έρευνα

Μερίδα του τουρκικού Τύπου αναφέρει σήμερα ότι οι εισαγγελείς που προχώρησαν στην επιχείρηση προσαγωγών στις 17 Δεκεμβρίου έχουν ετοιμάσει το δεύτερο κύμα της επιχείρησης, το οποίο σχετίζεται με 100 δισεκ. δολάρια και περίπου 30 πολιτικούς, γραφειοκράτες και επιχειρηματίες, ζητώντας από τις αστυνομικές αρχές να κάνουν τις προσαγωγές. Αυτό δεν συνέβη προς το παρόν λόγω άρνησης της αστυνομίας.

Λόγω

αυτής της στάσης της αστυνομίας. η εφημερίδα «Ταράφ» αναφέρει ότι η εισαγγελία διεξάγει έρευνα σχετικά με τον νομάρχη, τον διοικητή ασφάλειας και τον διοικητή της διεύθυνσης δίωξης οικονομικού εγκλήματος της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, ο τουρκικός Τύπος δημοσίευσε σήμερα τις δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την προχτεσινή του πτήση από το Πακιστάν προς την Τουρκία. Συγκεκριμένα, για την «επιχείρηση διαφθοράς», ο Ερντογάν ισχυρίστηκε: «Πώς είναι δυνατόν; Είναι μια επιχείρηση εναντίον της λαϊκής βούλησης. Αφού γίνεται λόγος για διαφθορά, από όσα έχετε διαβάσει μέχρι σήμερα προκύπτει μήπως κάποια ζημιά σε βάρος του δημοσίου;».

Επιπλέον, για την εισαγγελική έρευνα που ξεκίνησε για την υπόθεση της κατασκευής φοιτητικής εστίας στην Κωνσταντινούπολη που παραχωρήθηκε σε ίδρυμα στη διοίκηση του οποίου βρίσκεται ο γιος του πρωθυπουργού, ο Ερντογάν είπε πως στη διοίκηση του ιδρύματος είναι και η κόρη του. Τόνισε ότι «μέσω του ιδρύματος θέλουν να φτάσουν σε μένα».

Ασαφής ήταν και η απάντηση του Ερντογάν για τον ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Ζαράφ, που είναι στο επίκεντρο της υπόθεσης διαφθοράς, και των δικτύων δωροδοκίας προσώπων μεταξύ των οποίων συγγενικά πρόσωπα υπουργών, αλλά και υπουργοί. «Ο Ζαράφ κάνει εξαγωγή χρυσού. Γνωρίζω ότι συμβάλει στην οικονομία της χώρας και ότι μετέχει σε δραστηριότητες φιλανθρωπίας», υποστήριξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ως προς τον ισχυρισμό περί εισόδου του Ζαράφ δυο φορές στη διάρκεια του 2013 στο γραφείο του πρώην υπουργού ευρωπαϊκών θεμάτων, Εγκεμέν Μπαγίς, στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν σχολίασε: «Πώς μπορεί να κατηγορηθεί κανείς επειδή εισήλθε κάπου με μια τσάντα και εξήλθε χωρίς αυτήν; Μπορεί η τσάντα να περιείχε βιβλία…».

The post Ερντογάν: Συνωμοσία κατά της κυβέρνησης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα