Έρχονται κοινόχρηστα ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη

Κοινόχρηστα ποδήλατα αναμένονται να κάνουν την εμφάνιση τους στο Δήμο Θεσσαλονίκης, έπειτα από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να παραχωρηθεί το δικαίωμα για χρήση των χώρων, εγκατάσταση, λειτουργία και εκμετάλλευση του συγκεκριμένου έργου.

Είκοσι έξι σημεία μέσα στην πόλη καθορίστηκαν στο πλαίσιο της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, στα οποία μάλιστα θα τοποθετηθούν στάσεις αναμονής με τα 450 διαθέσιμα

ποδήλατα που θα εξυπηρετούν τους πολίτες, ως έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς: «Με εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο τα συμπληρωματικά στοιχεία της μελέτης (αποτύπωση σε τετραγωνικά μέτρα, τροποποιήσεις ως προς τη χωροθέτηση των θέσεων από την τροχαία και τη σχετική απόφαση της 1ης δημοτικής κοινότητας), ώστε να εκδοθεί σχετική κανονιστική απόφαση».

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν, ανέφερε σχετικά: «Οι Θεσσαλονικείς, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ένα οικολογικό μέσο μετακίνησης, το ποδήλατο, μέσα από τη λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων».

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, προβλέπεται 24ωρη λειτουργία του συστήματος όλες τις ημέρες του χρόνου, ενώ σε κάθε σταθμό θα βρίσκεται πίνακας πληροφοριών, στον οποίο θα αναγράφονται οι απαραίτητες πληροφορίες τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Επιπλέον, στον συγκεκριμένο πίνακα θα αναγράφονται και τα σημεία των σταθμών, καθώς και ένας πληροφοριακός χάρτης των σημείων, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να παραλάβει και να επανατοποθετήσει το ποδήλατο, χρήσιμα τηλέφωνα, αλλά και η διαδικασία παροχής καρτών και λειτουργίας του συστήματος.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ποδηλάτων, στη μελέτη επισημαίνεται ότι θα επιλεγεί ειδικός χρωματισμός που θα τα καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμα, ενώ θα φέρουν και το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

The post Έρχονται κοινόχρηστα ποδήλατα στη Θεσσαλονίκη appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα