Προσπάθεια βεβήλωσης μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Ρόδο

Ένταση σημειώθηκε την Κυριακή στην Ρόδο, καθώς άγνωστοι μέχρι στιγμής προσπάθησαν να βεβηλώσουν μουσουλμανικό νεκροταφείο, ενώ στον χώρο βρέθηκε το Κοράνι σκισμένο μαζί με ορισμένες προκηρύξεις της Χρυσής Αυγής.

Στο αντίκρισμα αυτών ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, καθώς και η μουσουλμανική κοινότητα του νησιού, με τον εκπρόσωπο αυτής να δηλώνει πως οι ενέργειες αυτές ίσως να πυροδοτήσουν αντιδράσεις από τους εγκατεστημένους φανατικούς μουσουλμάνους της Ρόδου.

Πάντως οι Αρχές

μέχρι στιγμής δεν θέλουν να επιρρίψουν ευθύνες σε κάποια πλευρά, αφού θέλουν να εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα.

Από την πλευρά της, η Χρυσή Αυγή Ρόδου καταδικάζει την ενέργεια και κάνει λόγο για προβοκάτσια, η οποία έχει ως στόχο την πολιτική αποκαθήλωση του κόμματος της στα μάτια των πολιτών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πληροφορηθήκαμε για ένα συμβάν στο μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου. Η τ.ο. Ρόδου δηλώνει επίσημα ότι ουδεμία σχέση έχει με την παραπάνω ενέργεια και καταδικάζει το γεγονός.

Σας ενημερώνουμε ότι το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Ρόδου αποτελεί για μας πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης έχουμε να σας δηλώσουμε η Χρυσή Αυγή δεν κάνει θρησκευτικό διαχωρισμό μεταξύ των Ελλήνων πολιτών και ότι υποστηρικτές του κινήματος μας είναι αρκετοί Έλληνες πατριώτες μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Η ανωτέρω ενέργεια είναι καθαρά προβοκατόρικη που σκοπό έχει σίγουρα να αμαυρώσει τον νόμιμο πολιτικό αγώνα του κινήματος μας και να δημιουργήσει εντυπώσεις στην κλειστή κοινωνία της Ρόδου».

The post Προσπάθεια βεβήλωσης μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Ρόδο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα