Έρχεται θύελλα και η λίστα θα «φάει» πολλούς επωνύμους!

Του Γιάννη Ντάσκα

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο κατήφορος της κρατικής μηχανής και της χώρας;

Πριν μερικά χρόνια όταν έσκασε το πρώτο παραδικαστικό αφορούσε μια κόρη ενός Εισαγγελέα και ήταν μεγάλη έκπληξη για τους πολίτες. Πώς μπορούσε να μπλέξει με το νόμο η κόρη ενός Εισαγγελέα; Ύστερα ένας Εισαγγελέας αποκαλύφθηκε ότι έβγαζε από τη φυλακή μια νεαρή που είχε καταδικαστεί στη Θεσσαλονίκη για την δολοφονία του παιδιού ενός εραστή της. Την οδηγούσε για «ανακρίσεις» στο εξοχικό του στην

Πιερία και του προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες με αντάλλαγμα να βγαίνει λίγο από τη φυλακή.

Ύστερα ήρθε στην Πιερία ο δικαστής Στάθης που καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη και τώρα σέρνεται αγνώριστος στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Μετά ήρθε ο Καλούσης με τις «δίμετρες» ,μπήκε και βρίσκεται φυλακή και ακολούθησε η Μπουρμπούλια με τους επώνυμους τους Χρηματιστηρίου.

Ακολουθούν πολλά. Την ίδια εποχή μεγάλη δόξα γνώριζε ο Εισαγγελέας Γιάννης Διώτης , ο οποίος μαζί με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «εξάρθρωναν» την τρομοκρατία μετά 35 χρόνια. Κάποιοι τότε τους ειρωνεύονταν και μερικοί μας έλεγαν «περιμένετε να δείτε το μέλλον τους μετά μερικά χρόνια…»

Τώρα ο Γιάννης Διώτης βρίσκεται ως ύποπτος ενώπιον δυο άλλων πρώην συναδέλφων του, των Εισαγγελέων κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για την περίφημη «Λίστα Λαγκάρντ».

Κατά τις ως τώρα πληροφορίες με το υπόμνημά του δέχεται ότι μετέγραψε τη λίστα σε άλλο μέσο, χάθηκε το πρωτότυπο, εμπλέκεται και συνεργάτιδά του δικηγόρος κλπ

Προχωρώντας μπροστά: το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του κ.Διώτη και του κ. Καπελέρη και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος το συζητούν έντονα βουλευτές και νομικοί. Και η συνέχεια θα είναι ανακριτής. Και ενδέχεται αν διωχθεί για κακούργημα ακόμα να «παίξει» και προφυλάκιση.

Και μερικοί που γνωρίζουν το παρασκήνιο λένε:

«Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Ούτε στον προθάλαμο των θεαματικών εξελίξεων και ανατροπών δεν έχουμε μπει».

Ο ορίζοντας βάρυνε πολύ για πρόσωπα που ως πριν λίγο καιρό ήταν απλά η άτρωτη εξουσία…

Στην Αυστρία υπουργός μαγνητοφωνήθηκε και καταδικάστηκε μέσα σε ένα χρόνο σε τέσσερα χρόνια γιατί ζητούσε χρήματα για να περάσει διατάξεις ανάλογες.

Όταν πιάστηκε είπε ότι θεώρησε πως ήταν μυστικές υπηρεσίες που τον προσέγγισαν να τον παγιδεύσουν και θέλησε να τις παγιδεύσει. Βρίσκεται ένα βήμα πριν τη φυλακή…

Δίδαγμα;

Keywords
Τυχαία Θέματα