Επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων προωθεί ο πρωθυπουργός – Στον «αέρα» το εξάμηνο

Το μέτρο της επίταξης των διοικητικών υπαλλήλων προκρίνει-σύμφωνα με πληροφορίες-ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να θέσει ένα τέλος στις απεργίες που πραγματοποιούνται για δέκατη συνεχόμενη εβδομάδα και θέτουν σε κίνδυνο το εξάμηνο.

«Δεν θα ανεχθώ να χαθεί το εξάμηνο», φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός σε συνεργάτες του, κάτι το οποίο μετέφερε και στο Μέγαρο Μαξίμου και

κυρίως στον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ζητώντας του να πράξει τα δέοντα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τις επιπτώσεις που θα έχει μια ακόμα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων και για αυτό κατέληξε στο μέτρο της επίταξης.

Το εξάμηνο στο Παν. Αθηνών και το ΕΜΠ θα χαθεί, κάτι που θα οδηγήσει σε κατάρρευση τα δύο εμβληματικά ιδρύματα της χώρας. Η υποβάθμισή τους σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και ως προς τη διεθνή τους εικόνα θα είναι δραματική και εκτιμάται ότι τα δύο ιδρύματα θα χρειαστούν σημαντικό χρόνο για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

«Η απόφαση της Συγκλήτου είναι να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να γίνουν τα μαθήματα, αρκεί οι διοικητικοί να επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες. Και για να μην παρεξηγηθώ, είναι απολύτως δικαιολογημένοι», ανέφερε χθες (ΒΗΜΑ FM) ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θ. Πελεγρίνης, χωρίς να λέει τί θα πράξει εάν οι διοικητικοί δεν συναινέσουν. Παράλληλα, η ΔΑΠ έκανε έκκληση στις πρυτανικές αρχές «έστω και τώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν άμεσα για να ανοίξουν τα ΑΕΙ», ενώ δεν αποκλείεται φοιτητές να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Στο μεταξύ, οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν στο www.anoixtessxoles.gr ξεπερνούν τις 25.000, ενώ ο υπουργός Παιδείας επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για υποκίνηση των κινητοποιήσεων.

«Σκηνοθετεί ένα έργο όξυνσης και τυφλής σύγκρουσης που θα μείνει και πάλι χωρίς θεατές. Ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά επιλέγει τον ευαίσθητο χώρο της παιδείας για να στήσει σκηνικό αναταραχής. Μετά τις παροτρύνσεις προς τους εκπαιδευτικούς να τινάξουν στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις, να κλείσουν τα σχολεία με τον αγιασμό και προς τους διοικητικούς να μην απογραφούν και να κλείσουν τα ιδρύματα, έφτασε στο σημείο να “ανακαλύψει” απόφαση του ΑΣΕΠ που δεν υπάρχει!», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος σχολιάζοντας τις πληροφορίες ότι το ΑΣΕΠ αμφισβήτησε την αξιοπιστία των στοιχείων που υπέβαλαν σε ψηφιακή πλατφόρμα του υπ. Παιδείας 1.700 διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ ΑΕΙ, ζητώντας να μοριοδοτηθούν.

Πηγή φωτογραφίας: Fosphotos.com

The post Επίταξη των διοικητικών υπαλλήλων προωθεί ο πρωθυπουργός – Στον «αέρα» το εξάμηνο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα