Επιστροφή στην… κατοχή βλέπει ο Στρατούλης

Την επιστροφή της Ελλάδας στο 1942 προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλοντας τη κυβέρνηση ότι έδωσε γη και ύδωρ στους πιστωτές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον real fm είπε ότι θα υπάρχει ο περίφημος ειδικός λογαριασμός, ο οποίος δεν θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ

στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος θα μεταβληθεί σε «απλό εισπράκτορα των τοκοχρεολυσίων για λογαριασμό των πιστωτών»

Επίσης, ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα ότι είπε ψέματα για το ότι θα περνάνε από τη Βουλή οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας, ενώ προσέθεσε ότι με βάση τη νέα συμφωνία «όταν υπάρχει απόκλιση εσόδων από τις ιδιωτικοποιήσεις, αυτόματα αυτό θα μεταφέρεται στις δαπάνες και θα περικόπτονται μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές πολιτικές».

Παράλληλα υπογράμμισε πως παρά το γεγονός ότι το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε προβλέπει μέτρα ύψους 4,8 δισ. ευρώ, η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ποσό ύψους 6,4 δισ ευρώ για το 2015 και το 2016.

Τέλος, ο κ. Στρατούλης είπε ότι «αν εφαρμοστεί το πακέτο μέτρων το οποίο ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα με 153 Βουλευτές θα έχουμε φαινόμενα του 1942 στη χώρα μας. Θα πεινάσει και θα κρυώσει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού».

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα