Επιστρέφει το Κατάρ με παρέμβαση Σαμαρά

Το σχέδιο για επένδυση στο Ελληνικό ξανασκέφτηκε ο Εμίρης του Κατάρ και σε αυτό φαίνεται πως συνέβαλε η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δήλωσε στήριξη στην Ελλάδα, προτρέποντας γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας.
Τελικά, χθες το Κατάρ αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπέγραψε τις σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας που επικυρώνουν

την εξέλιξη. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο του 2013. Υπενθυμίζεται πως το εμιράτο είχε αποχωρήσει πριν από ένα μήνα επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημα του για απευθείας διακρατική συμφωνία για την επένδυση στο Ελληνικό.
Βέβαια, όπως αναφέρει και το capital.gr οι συζητήσεις για την… επιστροφή του Κατάρ είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο, εκτός από μυστική επίσκεψη στη Ντόχα μία εβδομάδα πριν από το επίσημο πρωθυπουργικό ταξίδι στο εμιράτο, ήταν και σε συνεχή επαφή με τους εκεί αξιωματούχους για να τους πείσουν να επιστρέψουν στον διαγωνισμό.
Τελικά όπως φαίνεται το κλίμα αντιστράφηκε το Κατάρ ξαναβλέπει επενδυτικά το Ελληνικό, ενώ την ίδια ώρα φαίνεται πως λύνεται και το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί και είχε μπλοκάρει την αγορά του συμπλέγματος νησίδων στο Ιόνιο, μεταξύ Κεφαλονιάς και Ιθάκης από τον εμίρη του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ- Θανί.

Keywords
Τυχαία Θέματα