Από …ιερά εξέταση τους περνάει ο Σαμαράς

Με φόντο τον επικείμενο ανασχηματισμό ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινά από σήμερα κύκλο επαφών με μέλη του υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο των αξιολογήσεων που πρόκειται να κάνει προκειμένου να αποφασίσει ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

Ο κύκλος επαφών που ξεκινά σήμερα με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, τον οποίο προανήγγειλε στο Υπουργικό της Παρασκευής, δεν αποκλείεται να είναι και ο τελευταίος, υπό την υπάρχουσα τουλάχιστον κυβερνητική σύνθεση. Τουλάχιστον, αυτό ισχυρίζονται οι υποστηρικτές

της ανάγκης κυβερνητικού ανασχηματισμού, γιατί η αλήθεια είναι ότι στο εσωτερικό του Μαξίμου υπάρχουν και φωνές εναντίον μίας τέτοιας κίνησης σε αυτή τη φάση.

Κατά πολλούς, λοιπόν, οι συναντήσεις που θα ακολουθήσουν θα λειτουργήσουν ως τελική βαθμολογία για τον Πρωθυπουργό. Στον αντίποδα, αρκετοί επιμένουν ότι στόχος είναι να επιταχυνθεί το κυβερνητικό έργο και όχι η αξιολόγηση των υπουργών και προσθέτουν πως «ο Σαμαράς δεν περιμένει από μία συνάντηση να διαμορφώσει άποψη, την έχει ήδη». Ο κύκλος συναντήσεων ανοίγει σήμερα καθώς στο Μαξίμου θα βρεθούν διαδοχικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ευάγγελος Λιβιεράτος και ο Υπ. Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη και με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ενώ την Παρασκευή την πόρτα του Μαξίμου θα διαβούν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Αντώνης Ρουπακιώτης και Κώστας Αρβανιτόπουλος. Η αυλαία πέφτει το Σάββατο με τις συναντήσεις του κ. Σαμαρά με τους Όλγα Κεφαλογιάννη, Αντώνη Μανιτάκη και Γιάννη Στουρνάρα.

πηγή: www.matrix24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα