Επίσημη ανακοίνωση της Μπαρσελόνα για τον Αμπιντάλ

Για τα χρήματα που ελάμβανε ο Ερίκ Αμπιντάλ από τη Μπαρτσελόνα, στη διάρκεια του σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπώρησε, αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο σύλλογος της Καταλονίας.

Πρόσφατα ο Γάλλος αμυντικός δήλωσε πως δεν πληρωνόταν κανονικά όσο καιρό ακολουθούσε θεραπευτική αγωγή κατά του καρκίνου, γεγονός που σχολιάστηκε αρχικά με τις τοποθετήσεις των ανθρώπων της «Μπάρσα» στα ισπανικά ΜΜΕ και σήμερα ακολούθησε η επίσημη θέση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση των πρωταθλητών Ισπανίας αναφέρει: «Μετά

τις δηλώσεις του Ερίκ Αμπιντάλ στην εφημερίδα Equipe, η Μπαρσελόνα επικοινώνησε με τον παίκτη και τον ατζέντη του με σκοπό να ξεκαθαρίσει τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τη φράση «Ο σύλλογος δε με πλήρωνε τους μήνες που ήμουν άρρωστος». Η Μπαρσελόνα θέλει να ξεκαθαρίσει τα ακόλουθα:

- Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν ότι ο σύλλογος τήρησε τις υποχρεώσεις που είχαν οριστεί στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή.

- Τον Ιανουάριο του 2012, έστω και αν ο ποδοσφαιριστής υποτροπίασε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ύπατος δύο μήνες αργότερα, η Μπαρσελόνα προσέφερε επέκταση και νέο συμβόλαιο στον Αμπιντάλ, το οποίο συμπεριελάμβανε σημαντικό μπόνους για την ανανέωση. Η επέκταση υπεγράφη.

-Τον Μάρτιο του 2012, όταν η ασθένεια του Αμπιντάλ επανεμφανίστηκε, ο σύλλογος δεν προχώρησε σε οψιόν που είχε υπογραφεί για ακύρωση συμβολαίου. Με αμοιβαία συμφωνία, η Μπαρσελόνα και ο παίκτης ανέβαλαν το συμβόλαιό του μέχρι να ξεκαθαριστεί εάν θα ήταν σε θέση να αγωνιστεί και πάλι. Αυτό το διάστημα ο Αμπιντάλ εξακολουθούσε να παίρνει τον μηνιαίο μισθό που είχε συμφωνηθεί και μετά την επιστροφή του στην πρώτη ομάδα έλαβε το αναλογικό ποσό του συμβολαίου του.

- Τον Ιούνιο του 2013, όταν το συμβόλαιό του ήταν κοντά σε ολοκλήρωση, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους. »

Keywords
Τυχαία Θέματα