Επιχείρηση για καταπολέμηση της πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών

Στοχευμένη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας για την καταπολέμηση της πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Ζημιά για το ελληνικό δημόσιο η μη καταβολή μηνιαίων συνδρομών

Αποτέλεσμα ήταν να μην καταβάλλονται στις παρόχους εταιρίες οι απαιτούμενες μηνιαίες συνδρομές, μέρος των οποίων αποτελεί και ζημιά για το ελληνικό δημόσιο.

Εντοπίστηκε μία περίπτωση παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων και συνελήφθη

στο Βόλο ένας 29χρονος ημεδαπός, διαχειριστής ιστοσελίδας. Ακόμη, σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών για παράνομη διαμονή τηλεοπτικού σήματος συνδρομητικών υπηρεσιών σε χρήστες του διαδικτύου. Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων, θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected], ccu@cybercrimeunit.gov.gr και [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

The post Επιχείρηση για καταπολέμηση της πειρατείας συνδρομητικών υπηρεσιών appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα