Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη αλλαγή

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει το 2014 την εξουσία και ότι θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη αλλαγή εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο 4ο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κόμματος της Αριστεράς, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία»

Κατά

τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η Ευρώπη χρειάζεται το δικό της «new deal» για να καταπολεμήσει την ανεργία και να χρηματοδοτήσει το μέλλον της.

Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει: «Μια νομισματική ένωση που διαιρεί τα κράτη της, διαιρεί τις κοινωνίες των κρατών της, αυξάνει την ανεργία, την φτώχεια και την κοινωνική πόλωση ή θα επανιδρυθεί ή θα καταρρεύσει».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία της αλλαγής έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα εμπνεύσει την αλλαγή στην Ευρώπη, «στηριζόμενη στα πρώτα δύσκολα βήματά της στους ευρωπαϊκούς λαούς» και στην ευρωπαϊκή Αριστερά, πρόσθεσε ο αρχηγός του κόμματος.

Τόνισε δε ότι ο νεοφιλελευθερισμός και τα μέτρα βάρβαρης λιτότητας απειλούν τους λαούς της Ευρώπης, ενώ η Ακροδεξιά απειλεί τη Δημοκρατία, με μόνη εναλλακτική λύση την αντίσταση των λαών και την ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Έκανε επίσης λόγο για βιώσιμο σχέδιο για την ελληνική οικονομία, αλλά και για βιώσιμο σχέδιο για την Ευρώπη στο σύνολό της από πλευράς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Οι ευρωπαϊκές εκλογές του επόμενου Μαΐου παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία στους λαούς της Ευρώπης να κάνουν την αλλαγή πραγματικότητα», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

The post Αλ. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιήσει τη μεγάλη αλλαγή appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα