Επί τάπητος στο Euroworking Group η περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους

Το θέμα της περαιτέρω μείωσης του ελληνικού χρέους πρόκειται να θέσει η κυβέρνηση στη σημερινή συνεδρίαση της ευρω-ομάδας εργασίας, σε συνέχεια της επικύρωσης του πρωτογενούς πλεονάσματος από τις Βρυξέλλες.

Αυτό σημαίνει ότι με την έγκριση της Eurostat ξεκινά η διαδικασία για την ελάφρυνση του χρέους, η οποία εκτιμάται από την ελληνική κυβέρνηση ότι θα οδηγήσει τη χώρα
οριστικά εκτός μνημονίου αφού δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη νέου δανεισμού.

Η Αθήνα δεν θα περιμένει το Εurogroup της 5ης Μαϊου, με βασικό επιχείρημα ότι οι πολιτικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί από τον Νοέμβριο του 2012 και η χώρα έχει υλοποιήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας.

Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία αποδέχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. ευρώ για το 2013, με την τρόικα να αποδέχεται 1,5 δισ. ευρώ, ενώ το δημοσιονομικό έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης έπεσε στο 2,1% του ΑΕΠ, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης.

Μάλιστα, η Κομισιόν προαναγγέλλει νέες βελτιωμένες προβλέψεις για την πορεία του χρέους στην έκθεση προόδου της ελληνικής οικονομίας, που θα δημοσιοποιήσει την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι το γεγονός πιστοποιεί τη μεγάλη στροφή της ελληνικής οικονομίας, χάρη στις θυσίες των Ελλήνων, ενώ για επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι λυπάται αντί να χαίρεται.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι έρχονται νέα μνημόνια και ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει το μήνυμα ότι το δίλημμα των ευρωεκλογών είναι «με τη Μέρκελ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης: Eurostat: Στα 3,4 δισ. ευρώ το πλεόνασμα – Στα 182 δισ. ευρώ το ΑΕΠ για το 2013

The post Επί τάπητος στο Euroworking Group η περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα