Εντός της εβδομάδας στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς

Εντός της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, από το βήμα της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Τρία κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος σε αυτήν τη ρύθμιση

Πιο συγκεκριμένα, για να ενταχθεί κάποιος σε αυτήν τη ρύθμιση, υπάρχουν τρία κριτήρια. Πρώτον η περιουσιακή κατάσταση του οφειλέτη, δεύτερον το εισόδημα του και τρίτον μια μίνιμουμ

καταβολή της οφειλής.

Άλλωστε, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε σε ραδιοφωνική εκπομπή πως η κυβέρνηση έχει ως στόχο να προστατεύσει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη και όχι τους επιτήδειους που συνειδητά δεν αποπληρώνουν τα χρέη τους.

Μιλώντας τη Δευτέρα στο ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα στο ζήτημα της δικαστικής προστασίας-κάτι που προέβλεπε ο νόμος Κατσέλη- και την επιτάχυνση των δικαστικών αποφάσεων, ενώ συμφωνία έχει υπάρξει και στην εφαρμογή του ιρλανδικού μοντέλου, στο σύστημα εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Αναφορικά με τη διαφωνία που είχε με την τρόικα, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως είχε να κάνει με την αυστηρή προσέγγιση σε σχέση με τα κριτήρια απελευθέρωσης των πλειστηριασμών.

The post Εντός της εβδομάδας στη Βουλή η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα