Βαριές κουβέντες Μακρή-Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ και Ηχητικό)

Για «μαύρη τρύπα» στον ΟΚΑΝΑ, που οφείλεται σε παρατυπίες της προέδρου Μένης Μαλλιώρη κάνει λόγο η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή.

Οι δυο γυναίκες αντάλλαξαν βαριές αλληλοκατηγορίες για τα χαμένα κονδύλια εκατομμυρίων ευρώ

Παράλληλα, η κ. Μακρή προαναγγέλλει αποκαλύψεις ενώ θα καταθέσει επίμαχα έγγραφα

στη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει, οι παρατυπίες εντοπίζονται στη διαχείριση ποσών που προορίζονταν για τα 73 κέντρα πρόληψης, αλλά δεν διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό, παρά κάλυψαν άλλες ανάγκες οργανισμού. Εκτιμάται ότι πρόκειται για ποσά που αγγίζουν τα 3,5 εκατ. ευρώ. Ο έλεγχος μάλιστα που ζήτησε η κυρία Μακρή αρχίζει από το 2009, περιλαμβάνει δηλαδή και περίοδο κατά την οποία δεν ήταν επικεφαλής του οργανισμού η κ.α Μαλλιώρη.

«Στη δική μου διοίκηση δεν υπάρχει τρύπα, ούτε μαύρη ούτε άσπρη. Από τότε που ανέλαβα, τον Μάρτιο του 2010, είναι όλα δημόσια, όλα αναρτώνται δηλαδή στην ιστοσελίδα του ΟΚΑΝΑ. Και τα κέντρα πρόληψης απέκτησαν δικό τους κωδικό χρηματοδότησης, αποτέλεσμα επίμονων αιτημάτων μου στην κυρία Γεννηματά, που ήταν τότε στο υπουργείο Υγείας, ΄έχει δηλώσει στα «Νέα» η Μένη Μαλλιώρη.

Σημειώνεται ότι την παραίτηση της προέδρου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Μένης Μαλλιώρη ζήτησε, το βράδυ της Δευτέρας, ο υπουργός Υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα οι δυο τους αντάλλαξαν μέσω του ΣΚΑΪ βαριές αλληλοκατηγορίες για τα χαμένα κονδύλια που φτάνουν το ύψος εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ η κυρία Μακρή, στον ΟΚΑΝΑ «δεν υπάρχουν παραστατικά για περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ», τονίζοντας ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα.

Η υφυπουργός Υγείας ανέφερε ότι έχει ζητηθεί η παραίτηση της κ. Μαλλιώρη από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα κονδύλια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ.

«Κάθε νέο έγγραφο είχε και διαφορετικό νούμερο, τα νούμερα κυμαίνονται από 1,8 εκατ. ευρώ έως και τα 5,5 εκατ. ευρώ. Μού δόθηκε απάντηση για προσωπικό εσωτερικό δανεισμό κάτι που απαγορεύεται. Θα δώσω συνέντευξη Τύπου» δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ προέβη σε καταγγελία ότι η υφυπουργός Υγείας τής έδωσε εγγράφως εντολή για απευθείας ανάθεση φαρμακευτικού προϊόντος.

«Από τον Αύγουστο βγήκε δεύτερο γενόσημο στην Ελλάδα, και έπρεπε να γίνει διαγωνισμός. Παρενέβη η κ. Μακρή ζητώντας μου εγγράφως να συνεχίζω την προμήθεια από την εταιρεία που προμηθευόμουν το σκεύασμα από το 2008 μονοπωλιακά. Ο υπουργός (σ.σ Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό» δήλωσε η κ. Μαλλιώρη.

Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ πρόσθεσε μάλιστα, ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων.

«Με τον οργανισμό υπάρχει αντιπαράθεση της υπουργού όχι με μένα προσωπικά» τόνισε χαρακτηριστικά.

null

The post Βαριές κουβέντες Μακρή-Μαλλιώρη για τον ΟΚΑΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ και Ηχητικό) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα