Εντολή Σαμαρά για βαρύ πέλεκυ στους επιόρκους

Αυστηρή εντολή να περάσουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι από «κόσκινο» έδωσε ο πρωθυπουργός κατά την σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ Σαμαράς φαίνεται να ζήτησε από τον υφυπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα να συναντηθεί αύριο Πέμπτη με τον Γιάννη Βρούτση και τον Αντώνη Ρουπακιώτη  προκειμένου να συζητήσουν για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ώστε η τιμωρία των επίορκων υπαλλήλων του δημοσίου

να γίνεται με διαδικασίες εξπρές.

Η απόφαση του πρωθυπουργού  πάρθηκε έπειτα από την σχετική ενημέρωση που του έκανε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για τις τρύπες του προϋπολογισμού και για τα εναλλακτικά σενάρια μέτρων που ετοιμάζει. Όταν μάλιστα στην συζήτηση συμπεριλήφθηκε το ζήτημα με τις συντάξεις – μαϊμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν πρόκειται μόνο για μια οικονομική αιμορραγία για τα Ταμεία αλλά για ένα θέμα από το οποίο πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός για να αναδείξει την έκταση του προβλήματος είπε στους συνεργάτες του ότι τον ρωτούν ξένοι συνομιλητές του πως είναι δυνατόν η Γερμανία να έχει 8% αναπηρικές συντάξεις και η Ελλάδα 13% και ζήτησε να μάθει σε ποιά φάση βρίσκονται οι διαδικασίες τιμωρίας των εμπλεκόμενων. «Πρέπει να πιάσουμε τα κυκλώματα, τους γιατρούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους, όσους διευκόλυναν αυτές τις παρανομίες. Πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες άμεσα», φέρεται να είπε, όταν τον ενημέρωσαν ότι υποθέσεις όπως π.χ του κυκλώματος της Ζακύνθου που έξεδιδε σωρηδόν συντάξεις τυφλότητας βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της προδικασίας.

Τέλος, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γιάννη Στουρνάρα να ελεγχθούν όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ και αν δεν έχουν εφαρμόσει τη νομοθεσία σε θέματα μισθολογικά, υπαλληλικά, κα. να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Κάτι τέτοιο ουσιαστικά δηλώνει την απομάκρυνση από τη θέση τους και θεωρείται ότι θα ανοίξει έτσι ένας κύκλος αλλαγών στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα