Ένταση στην Ανατολική Ουκρανία- Διαδηλωτές ζητούν την ομοσπονδιοποίηση της χώρας (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ)

Οι διαμαρτυρίες κατά της αυτοαποκαλούμενης κυβέρνησης στο Κίεβο συνεχίζονται στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας . Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο Ντόνετσκ και Lugansk υποστηρίζοντας την ύπαρξη της ρωσικής γλώσσας και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ομοσπονδιοποίηση της Ουκρανίας .

Στο Ντόνετσκ, την πόλη που κάποτε ήταν το προπύργιο του ανατραπέντος προέδρου Βίκτορ Γιανούκοβιτς , οι άνθρωποι διαμαρτύρονται κατά της νέας κυβερνήτη που διορίζεται από το Κίεβο την περασμένη

Κυριακή .

Ο αντιπρόσωπος της ουκρανικής ολιγαρχίας , και δισεκατομμυριούχος Sergey Taruta , ιδιοκτήτης της ISD , μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες εξόρυξης και τήξης στον κόσμο, κατέχει και το Ντόνετσκ με βάση το Metallurg Football Club. Ο ολιγάρχης κυβερνήτης δεν μπόρεσε να έρθει στο Ντόνετσκ αμέσως μετά το διορισμό, έτσι οι διαδηλωτές επέλεξαν έναν «κυβερνήτη του λαού» , τον ηγέτη της «Εθνικής εισφοράς» Pavel Gubarev. Ο τελευταίος υποστηρίζει τον καθορισμό ενός δημοψηφίσματος που θα μπορούσε να ζητήσει από τους πολίτες του Ντόνετσκ για επανένωση με τη Ρωσία . Η « Εθνική εισφορά» επίσης άρχισε τη συλλογή υπογραφών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

The post Ένταση στην Ανατολική Ουκρανία- Διαδηλωτές ζητούν την ομοσπονδιοποίηση της χώρας (ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα