Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί για την πολύκροτη υπόθεση των υποβρυχίων ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα.

Αύριο Σάββατο απολογείται ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος, που συνελήφθη
την ίδια μέρα με τον κ. Εμμανουήλ.

Και οι δύο κρατούνται στη ΓΑΔΑ, κατηγορούμενοι για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σωτήρης Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ.

Νέα στοιχεία για τις μίζες θα φέρει στο φως Π. Ευσταθίου

Εν τω μεταξύ, στοιχεία «τροφοδότη» τραπεζικού λογαριασμού που διατηρούσε σε τράπεζα στο Λονδίνο, είναι διατεθειμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, να δώσει στον ανακριτή ο Παναγιώτης Ευσταθίου, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο λογαριασμό της τράπεζας, ο οποίος είχε εντοπιστεί από τις δικαστικές αρχές υπάρχουν καταθέσεις ύψους 18 εκατ. ευρώ.

Από τις κινήσεις του εν λόγω λογαριασμού που φέρεται να προτίθεται να δώσει ο κατηγορούμενος, αναμένεται να αποκαλυφθούν νέα πρόσωπα που έλαβαν μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Παναγιώτη Ευσταθίου εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για το εάν πρέπει να προφυλακιστεί ή όχι, μετά την έφεση υπέρ του Νόμου που άσκησε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το οποίο έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν πρέπει να προφυλακιστεί.

Σημειώνεται ότι το βούλευμα εκδόθηκε μετά τη διαφωνία που υπήρξε ανάμεσα στον ανακριτή και την εισαγγελέα σχετικά με την προφυλάκιση ή μη του Παναγιώτη Ευσταθίου.

Πηγή φωτογραφίας:Fosphotos.com/Αγγελική Παναγιώτου

The post Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο Σωτήρης Εμμανουήλ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα