Ένας νεκρός στην Σκωτία εξαιτίας της κακοκαιρίας

Σαρώνει η κακοκαιρία στην Μεγάλη Βρετανία

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του στην Σκωτία από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες μέρες περιοχές της Βρετανίας.

Οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες έως και 228 χλμ/ώρα στα Χάιλαντς της Σκωτίας, με αποτέλεσμα να προκαλέσει αρκετά σοβαρά προβλήματα τόσο στις συγκοινωνίες όσο και σε 100.000 σπίτια, τα οποία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ένας

άτυχος οδηγός νταλίκας έχασε την ζωή του, όταν το όχημα του παρέσυρε δύο ΙΧ εξαιτίας του δυνατού ανέμου, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν.

Η κυκλοφορία σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο της Σκωτίας έχει σταματήσει, εξαιτίας των «ιδιαίτερα επικίνδυνων» συνθηκών, ενώ συνίσταται στους αυτοκινητιστές να μην βγαίνουν στο δρόμο, καθώς τα συντρίμμια έχουν πέσει στις γραμμές και ο εξοπλισμός έχει υποστεί ζημιές, γεγονός που καθιστά μη ασφαλή την εκτέλεση δρομολογίων.

Παράλληλα ακυρώθηκαν και οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Γλασκώβης, του Εδιμβούργου και του Άμπερντιν.

Στο Έσεξ εκκενώθηκαν 2500 σπίτια, καθώς αναμένεται να σημειωθεί το χειρότερο παλιρροϊκό κύμα εδώ και 30 χρόνια στην ανατολική ακτή.

Περίπου 3.000 ακίνητα θα πλημμυρίσουν μέσα στο επόμενο 24ωρο, όπως εκτιμά η Υπηρεσία Περιβάλλοντος.

Όμως και στο Νόρφολκ, αναμένεται να εκκενωθούν περίπου 600 κατοικίες, διότι προβλέπεται σημαντική άνοδος της στάθμης του Τάμεση, γι’ αυτό το λόγο κλείνει ο υδατοφράκτης, προκειμένου να προστατευτεί το Λονδίνο.

Συνολικά έχουν εκδοθεί πάνω από 100 προειδοποιήσεις για πλημμύρες, γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για να βρεθεί σχέδιο αντιμετώπισης της σφοδρής κακοκαιρίας.

Μέχρι το σαββατοκύριακο προβλέπεται να έχουν βελτιωθεί οι καιρικές συνθήκες στην Βρετανία, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία θα μετακινηθεί προς τις βόρειες ακτές της Γερμανίας, με ανέμους που θα αγγίξουν τα 140 χιλιόμετρα την ώρα και συμβουλεύουν τους κατοίκους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, στις περιοχές αυτές.

The post Ένας νεκρός στην Σκωτία εξαιτίας της κακοκαιρίας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα