Ένα βήμα… πιο μπροστά το «Π»

Σφραγίζει τις δεξιές συμμαχίες ο Τσίπρας

Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ από τις 02-11-2013 έγραφε για τις Δεξιές Συμμαχίες που προωθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Αποκάλυπτε ότι ο sir Βασίλειος Μαρκεζίνης βρίσκεται εδω και καιρό στον πυρήνα των στενών συνομιλητών του κ. Τσίπρα.

Με αφορμή και την παρουσιά του αυτές τις μέρες στην Ελλάδα διαβάστε το ρεπορτάζ από το «Π» του Σαββάτου που κυκλοφορεί.

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Μπορούν ένα δείπνο, μια παρουσίαση βιβλίου και η επανεμφάνιση στην Ελλάδα ενός σημαντικού διανοουμένου μετά από αρκετό καιρό να αποτελέσουν προπομπό εξελίξεων στα εγχώρια δημόσια πράγματα; Ναι, και με απόλυτα καταφατικό τρόπο, όταν οι συνδαιτυμόνες του εν λόγω δείπνου είναι ο Κώστας Καραμανλής, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Την ίδια στιγμή, σε άλλο μέρος της πρωτεύουσας, στην ιστορική «Αίγλη», ο σερ Βασίλης Μαρκεζίνης προχωρούσε σε μια εκτίμηση που, αν δεν ήταν βάσιμη, θα περιέγραφε τα λόγια ενός «παράφρονος». Και ο Β. Μαρκεζίνης μόνο τέτοιος δεν είναι. Είπε ότι «φοβάμαι δεύτερα Ιουλιανά, τα οποία ετοιμάζουν άνθρωποι με πείρα στα Ιουλιανά». Και συνέχισε, τονίζοντας ότι «η κίνηση αυτή θα εκδηλωθεί τις προσεχείς εβδομάδες».

Οι τρεις του δείπνου τα λένε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», τακτικά μεταξύ τους και ειδικά ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη πασχίζουν για την πολιτική σταθερότητα, που σήμερα περνά -κατά την άποψη και των δύο- από τη μακροημέρευση της κυβέρνησης Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός, μάλιστα, λέει σε συνομιλητές του πως αποφεύγει ακόμα και να διατυπώσει δημόσια άποψη, προκειμένου να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση.

Το «Π», ωστόσο, είχε αποκαλύψει από τις 02/11/2013 τόσο τον δίαυλο επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Θόδωρο Ρουσόπουλο (πράγμα που ποτέ δεν διαψεύστηκε) όσο και τη στενή σχέση του Αλέξη Τσίπρα με τον σερ Βασίλειο Μαρκεζίνη, ο οποίος μάλιστα δεν «τσιγκουνεύεται» ούτε τα καλά λόγια για τον ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε την παροχή συμβουλών για την αντιμετώπιση διαφόρων επιμέρους καταστάσεων από τον 39χρονο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βασίλειος Μαρκεζίνης συναντήθηκε πρόσφατα με τον κ. Τσίπρα για πολλοστή φορά μετά από μια σειρά επαφών που είχαν στο Λονδίνο πριν από τις διαδοχικές εκλογές του 2012. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως ο άνθρωπος που φέρει ένα από τα πιο βαριά ονόματα στην ιστορία της ελληνικής Δεξιάς, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν διαφημίζει ανοιχτά την ποιότητα και τις ικανότητες του 39χρονου ηγέτη.

Δεν τους ενώνει πια μόνο το αντιμνημονιακό «γήπεδο», αλλά και οι σχεδιασμοί του Αλέξη Τσίπρα που, όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, περιλαμβάνουν τον σημαντικό Ελληνα διανοούμενο. Οσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο λένε πως η στρατηγική συμμαχιών του Αλέξη Τσίπρα με παράγοντες της αντιμνημονιακής Δεξιάς έχει αποδώσει καρπούς και στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και το προσεχές διάστημα πυκνό σε πολιτικά γεγονότα.

The post Ένα βήμα… πιο μπροστά το «Π» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα