Εκτεταμένα επεισόδια στις διαδηλώσεις για τον Παύλο Φύσσα (BINTEO)

Οι διαδηλώσεις και οι κινητοποιήσεις δεν έχουν ακόμα σταματήσει καθώς πλήθος κόσμου εξακολουθεί να συγκεντρώνεται στην οδό Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι, όπου μαχαιρώθηκε χθες το βράδυ ο 34χρονος από έναν 45χρονο, που δηλώνει μέλος της Χρυσής Αυγής. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Σκηνικό πολέμου στη συμπρωτεύουσα

Σφοδρές συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στην οδό Μητροπόλεως, στο ύψος του «Ολύμπιον», μεταξύ των

αστυνομικών δυνάμεων και ομάδων νεαρών που έστηναν «οδοφράγματα» και έσπαγανπαράλληλα τις βιτρίνες. Την ίδια ώρα άλλες ομάδες κινούνται επί της Μητροπόλεως προς την Αγίας Σοφίας σπάζοντας στο πέρασμά τους βιτρίνες τραπεζών, στάσεις λεωφορείων και ΑΤΜ.

Σύμφωνα με το thesstoday, τα επεισόδια έχουν επεκταθεί πλέον σε όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τσιμισκή και Μητροπόλεως έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Πετροπόλεμος στην Πάτρα

Ομάδα αντιεξουσιαστών έριξε μολότωφ μέσα στην είσοδο του Δημαρχείου Πατρών με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά… Ζημιές επίσης σε ένα περίπτερο πώλησης εισιτηρίων εκδηλώσεων στην πλατεία Γεωργίου, ενώ έχουν βάλει φωτιές σε όλους τους κάδους απορριμμάτων της οδού Κορίνθου.

Σύμφωνα με dete, από τον πετροπόλεμο, έχουν σπάσει πολλά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στους κεντρικούς δρόμους. Σοβαρά επεισόδια έγιναν νωρίτερα στην οδό Γούναρη. Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου πέταξαν πέτρες προς τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα αυτοί να αποντήσουν με τη ρίψη δακρυγόνων. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τη συμβολή της οδού Γούναρη με την Κορίνθου και δεν επιτρέπουν την πρόσβαση των διαδηλωτών προς το τμήμα του δρόμου όπου βρίσκονται τα γραφεία.

Σύμφωνα με το thebest.gr, πορεία 600 περίπου ατόμων από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντιεξουσιαστικό χώρο ξεκίνησε πριν από λίγο απο την πλατεία Γεωργίου στο κέντρο της Πάτρας. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία εθνικής αντίστασης και μέσω της οδού Μαιζώνος κατευθύνθηκε στην πλατεία Γεωργίου και από εκεί προς την οδό Γούναρη.

Ξάνθη: Χημικά και πετροπόλεμος

Στην Ξάνθη, σύμφωνα με το ThrakiToday, μια ομάδα περίπου 30 ατόμων φορώντας κράνη και κουκούλες πέταξε μολότοφ στα γραφεία της Χρυσής Αυγής τα οποία βρίσκονταν υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Ακολούθησαν συμπλοκές, με τους αστυνομικούς να πετούν χημικά απομακρύνοντας τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι στη συνέχεια κατευθύνθηκαν έξω από τραπεζικό κατάστημα στην κεντρική πλατεία της πόλης, εκσφενδονίζοντας πέτρες και σπάζοντας πόρτες και παράθυρα. Οι διαδηλωτές έχουν στήσει αυτοσχέδια οδοφράγματα και στην Παναγή Τσαλδάρη, με κάδους απορριμμάτων.

Τα επεισόδια στην Ξάνθη ξεκίνησαν ενώ η αντιφασιστική πορεία που είχε ξεκινήσει από τον χώρο των Πανεπιστημίων βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη και πριν προλάβουν οι διαδηλωτές να φτάσουν στο σημείο των συμπλοκών.

Keywords
Τυχαία Θέματα