Εκτενή αναφορά στους δικηγόρους

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής χαρακτήρισε δοξασίες τα περί κλειστού επαγγέλματος του καθώς όπως είπε «Οι δικηγόροι κατηγορούνται ότι δεν ανοίγουν το επάγγελμα. Μα, στην Ελλάδα το επάγγελμα του δικηγόρου είναι τόσο ανοιχτό που μόνο όποιος δεν θέλει δεν γίνεται δικηγόρος» είπε ο κ. Ρουπακιώτης και πρόσθεσε: «Όσο δεν θέλω νεόπτωχους τους δικηγόρους, άλλο τόσο δεν θέλουμε

να τους δώσουμε τροφή σε διάφορες δοξασίες που μιλούν για κλειστό επάγγελμα».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες του υπουργείου, ο Αντώνης Ρουπακιώτης υπογράμμισε ότι είναι πάνω απ όλα προέχει η αξιοπιστία του πολίτη η αξιοπιστία της δικαστικής εξουσίας και ταχύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και αναρωτήθηκε πώς μπορεί να συμβεί αυτό με τόσες ελλείψεις προσωπικού και υποδομών εξαγγέλλοντας προσπάθειες να καλυφθούν με μετατάξεις.

Ο κ Ρουπακιώτης αναφέρθηκε ακόμα και στο κτηριακό πρόβλημα επισημαίνοντας ότι την ίδια ώρα που καταβάλλονται υψηλότατα μισθώματα για την κάλυψη στέγασης υπηρεσιών, παραμένουν αναξιοποίητα και άδεια κτήρια και μάλιστα πολυτελή, όπως το εργοστάσιο του ΚΕΡΑΝΗ που είναι κλειστό από το 2005.

Keywords
Τυχαία Θέματα