Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έπειτα από την συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο

Συνεδριάζουν εκτάκτως οι πρυτάνεις στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου των πρυτάνεων βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ύστερα από την ατελέσφορη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, σχετικά με την αδιέξοδη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον χώρο των πανεπιστημίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας, οι πρυτάνεις ζήτησαν να μην ισχύσει η παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών,

Θεοδόση Πελεγρίνη, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γ. Μυλόπουλος δήλωσε: «Ζητήσαμε από τον Υπουργό την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του Πρύτανη του ΕΚΠΑ, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η καταλαγή και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία. Ο Υπουργός μάς άκουσε με προσοχή».

Εν τω μεταξύ, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συνεδριάσουν αύριο για να λάβουν αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους, ενώ το ίδιο θα πράξουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Πρέπει να σημειωθεί και ότι αύριο συγκαλείται η Σύγκλητος, υπό την προεδρεία του αρχαιότερου κοσμήτορα, προκειμένου να αποφασίσει αν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, θα τεθεί σε αργία μέχρι να παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

The post Έκτακτη σύσκεψη πρυτάνεων έπειτα από την συνάντηση με τον Αρβανιτόπουλο appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα