Μοίρασε τρόφιμα η Χρυσή Αυγή παρά την απαγόρευση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης το συσσίτιο «μόνο σε Έλληνες» από τη Χρυσή Αυγή, στα γραφεία του κόμματος στον σταθμό Λαρίσης.

Έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής επικρατούσε για ώρες το αδιαχώρητο καθώς είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες προκειμένου να παραλάβουν τα τρόφιμα και τα άλλα είδη «μόνο για Έλληνες» που μοίρασε το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου.

Η

διανομή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος έπειτα από την απαγόρευση της αρχικά προγραμματισμένης για την πλατεία Αττικής συγκέντρωσης, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

Λίγο πριν ξεκινήσει η διανομή των τροφίμων, χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος χαρακτήρισε τη συμμετοχή του κόσμου «χαστούκι στα μούτρα αυτών που έκαναν την απαγόρευση». Επίσης, τόνισε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ημέρας δεν είναι τυχαία, καθώς «γιορτάζουν, όπως λένε την επέτειο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα γιορτάζουν τον ερχομό της κλεφτοκρατίας, των σκανδάλων και της προδοσίας, αυτών που υπέγραψαν το μνημόνιο και υπέστειλαν την σημαία στα Ίμια». Τέλος καταφέρθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά του υπουργού προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

O δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης είχε χαρακτηρίσει ήδη από την Τρίτη παράνομο το συσσίτιο «μόνο για Έλληνες» στην πλατεία Αττικής καθώς από τη μια «δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία αδειοδότησης» και από την άλλη, όπως είπε, πρόκειται για ενέργεια «πολιτικά απαράδεκτη, διότι προάγει συνειδητά το ρατσισμό και την ξενοφοβία».

Keywords
Τυχαία Θέματα