Εισαγγελική πρόταση ενοχής για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ

Την ενοχή των κατηγορουμένων και όσων ενεπλάκησαν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου, αξίας 280 εκατομμυρίων ευρώ, την περίοδο 2006 – 2007, ζήτησε ο εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατά συρροή.

Ο εισαγγελέας Εφετών Σοφοκλής Λογοθέτης, ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων στην υπόθεση Αγάπιου Σημαιοφορίδη και Παναγιώτας Καραδήμα από το ΤΕΑΔΥ, Παναγιώτη Δεμέστιχα και Γεράσιμου Κονιδάρη από το ΤΕΑΥΦΕ και Κωνσταντίνου Χρηστίδη από το ΤΕΑΠΟΚΑ, ως

υπαίτιους για την αγορά υπερτιμολογημένου ομολόγου. Με την κατηγορία της απάτης από κοινού και κατά συρροή ο εισαγγελέας ζήτησε να κριθούν επίσης ένοχοι οι εκπρόσωποι της χρηματιστηριακής εταιρείας «Acropolis» Γιώργος Αποστολίδης και Θεόδωρος Πρινιωτάκης, που είχαν μεσολαβήσει στην όλη διαδικασία αγοραπωλησιών, τόσο του δομημένου (σύνθετου) ομολόγου όσο και σταθερού ομολόγου.

Για την εξαπάτηση των ταμείων, ο κ. Λογοθέτης ζήτησε την ενοχή για άμεση συνέργεια και των Γιώργου Παπαμαρκάκη, υπευθύνου της εταιρείας Νorth Αsset Μanagement, η οποία είχε αγοράσει το δομημένο ομόλογο από την JP Morgan πριν αυτό καταλήξει δια της «Acropolis» στα επίμαχα ταμεία, των υπευθύνων της JP Morgan Αβραάμ Σαββίδη και Χαράλαμπου Αδαμόπουλου, και για απλή συνέργεια στην απάτη του Νικόλαου Μπούγου, υπεύθυνου της Hyppovereinsbank, εμπλεκόμενης στη διαδρομή του δομημένου.

Ο εισαγγελέας ζήτησε, επίσης, την ενοχή και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα των δύο εκπροσώπων της χρηματιστηριακής εταιρείας «Acropolis», Γ. Αποστολίδη και Θ. Πρινιωτάκη, καθώς και του υπεύθυνου της Νorth Αsset Μanagement Γ. Παπαμαρκάκη.

Ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος, κρίνεται αθώος από τον εισαγγελέα για τις κατηγορία υπόθαλψης εγκληματία, ενώ δεν στοιχειοθετείται για κανέναν κατηγορία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, καθώς εκλείπει το στοιχείο της διάρκειας στη δράση της ομάδας και άλλα χαρακτηριστικά.

Πηγή Φωτογραφίας: Fosphotos.com / Φίλιππος Μεσσίνης

The post Εισαγγελική πρόταση ενοχής για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα