Αρνείται τις κατηγορίες του ΟΗΕ για θηριωδίες κρατουμένων η Βόρεια Κορέα

Κατηγορηματικά και απόλυτα απορρίπτει τις κατηγορίες που της επιρρίπτει η Πιονγιάνγκ, λίγο πριν ο ΟΗΕ δημοσιεύσει την έκθεση που θα προκαλέσει αίσθηση, καθώς κάνει λόγο για θηριωδίες κατά κρατουμένων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα.

Μετά από έναν χρόνο έρευνας τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα της λεπτομερής έρευνας όσον αφορά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα και τις «ανείπωτες βαρβαρότητες» που υφίστανται

οι κρατούμενοι.

Μάλιστα αναμένεται να ακολουθήσει και περαιτέρω έρευνα από διεθνές δικαστήριο, ενώ ο ΟΗΕ ζητά την ποινική δίωξη του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Στην έρευνα της εξεταστικής επιτροπής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα, συμπεριλαμβάνονται και σοκαριστικές μαρτυρίες για βασανισμούς, σεξουαλική βία και άλλα σοβαρά εγκλήματα εναντίον των κρατούμενων.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά τόσο σε γυναίκες που υποχρεώθηκαν να πνίξουν τα μωρά τους, όσο και για βρέφη που ζουν στη φυλακή από τη γέννησή τους και τα αφήνουν υποσιτισμένα.

Ωστόσο, η Πιονγιάνγκ αρνείται κατηγορηματικά τις καταγγελίες αυτές και ισχυρίζεται πως πρόκειται για «σχέδιο πολιτικής συνωμοσίας» και για «προϊόν πολιτικοποίησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκ μέρους της ΕΕ και της Ιαπωνίας με τη βοήθεια της εχθρικής τακτικής των ΗΠΑ».

Όπως απαντά η Βόρεια Κορέα: «Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε με σθένος προκειμένου να τελειώσει κάθε προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος και πίεσης με το πρόσχημα της “προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Β. Κορέας καθιστά για άλλη μια φορά σαφές ότι δεν υπάρχουν αυτό που λέγεται “παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στη χώρα μας».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ανταποκριτής του BBC στην Γενεύη η έκθεση αυτή αναμένεται να είναι η πιο λεπτομερής και πιο σοκαριστική που έχουν ποτέ δημοσιεύσει τα Ηνωμένα Έθνη.

Όμως οι εμπειρογνώμονες που έχουν ερευνήσει τέτοιες υποθέσεις εμφανίζονται βαθιά δύσπιστοι για το εάν η εν λόγω έρευνα ενδέχεται να έχει οποιαδήποτε επίδραση στο καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Στόχος της επιτροπής είναι να προκαλέσει διεθνή κινητοποίηση κατά της Βόρειας Κορέας με αποδεικτικά στοιχεία και μαρτυρίες από τους εξόριστους ή αποστάτες του καθεστώτος, καθώς και από επιζώντες των βορειοκορεατικών «γκούλαγκ» στη Σεούλ, το Τόκιο, το Λονδίνο και την Ουάσιγκτον.

The post Αρνείται τις κατηγορίες του ΟΗΕ για θηριωδίες κρατουμένων η Βόρεια Κορέα appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα