Είναι κόντρα εξουσίας και όχι «άκρων»

Του Γιάννη Ντάσκα

«Πού θα καταλήξει η άγρια κόντρα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη βία;»

Ρωτήσαμε στελέχη των δυο κομμάτων σήμερα.

Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί τους σας μεταφέρουμε το συμπέρασμα.

Η κόντρα θυμίζει την κόντρα Μητσοτάκη- Παπανδρέου στη δεκαετία του 1980.Απορρόφησαν με την κόντρα όλους τους

ψηφοφόρους που είχαν αρχίσει να ανοίγουν πανιά για αλλού και έγιναν δυο κυβερνητικά Κόμματα.

Η Νέα Δημοκρατία μετά το χτύπημα προς τα δεξιά και στο ναζιστικό μόρφωμα που είχε αρχίσει να παρασύρει αγανακτισμένους(και ανεγκέφαλους και ανιστόρητους…) θέλει να βάλει μπλε γραμμή ώστε να το σκεφτούν εκείνοι που θέλουν να πάνε στο… κόκκινο και προς τα αριστερά της.

«Θεωρούμε ότι ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί τη βία ως πολιτική νουθεσία και θέλουμε να πούμε στους ψηφοφόρους ότι έχουμε και προς τα εκεί κόκκινη γραμμή» ήταν η διατύπωση του στελέχους.

«Απαντούμε με τρόπο που έχει δύο στόχους. Και να δείξουμε ότι έχουμε χαώδη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία στο σύνολο της πολιτικής αλλά και να δείξουμε στους πολίτες ότι είμαστε Κόμμα που μπορεί να κυβερνήσει» ήταν η διατύπωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση χτύπησε τη Χρυσή Αυγή δείχνοντας ότι μπορεί να κοιτάει στα μάτια τους αριστερούς ψηφοφόρους; Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ανοίγματα, όπως αυτό της Ρένας Δούρου δείχνοντας ότι μπορεί να κοιτάει στα μάτια και δεξιούς ψηφοφόρους;

Η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δούρου βρέθηκε στη Βόρειο Ήπειρο, φωτογραφήθηκε στο νεκροταφείο των πεσόντων στον πόλεμο του 40 και σε μακροσκελές (όχι τυχαία…) δελτίο Τύπου ενημερώνει για τις συναντήσεις και τα γεύματα με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου, τους Βορειοηπειρώτες βουλευτές, πρώην υπουργούς της αλβανικής κυβέρνησης κ.κ. Μπάρκα και Ξέρα κλπ

Ιδού ένα πολύ χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ανακοίνωση της κ. Δούρου και η φωτογραφία:

«Το στρατιωτικό Κοιμητήριο των πεσόντων του ελληνοϊταλικού πολέμου 1940 – 41, στους Βουλιαράτες, στην περιοχή Αργυροκάστρου, επισκέφθηκε η Ρένα Δούρου, την Πέμπτη, δεύτερη ημέρα της επίσκεψής της στην Αλβανία. Τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για την ιστορία του νεκροταφείου, ο κ. Γιώργος Μπάκος, ο οποίος συντηρεί με αυταπάρνηση εδώ και χρόνια τον ιστορικό χώρο.

Λίγο αργότερα, η βουλευτής και τομεάρχης Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους βρέθηκαν όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με την ορθόδοξη εκκλησία στη χώρα και τον σεβασμό των θρησκευτικών δικαιωμάτων ενόψει και της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η Ρένα Δούρου παραβρέθηκε σε γεύμα εργασίας στο χωριό Δερβιτσάνη, το οποίο παρέθεσε ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου, κ. Νίκος Κοτροκόης, σε εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας. Συγκεκριμένα μετείχαν ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Μπολάνος καθώς και οι περιφερειακοί πρόεδροι και έπαρχοι της ομογένειας.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο για την ομογένεια στη χώρα, μακριά από τις παθογένειες και τις διχόνοιες του παρελθόντος, που μόνο αρνητικά έχουν σωρεύσει σε έναν χώρο κρίσιμης σημασίας για τον ελληνισμό…»

The post Είναι κόντρα εξουσίας και όχι «άκρων» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα