Έγινε δεκτή προσφορά για την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό

Δεκτή έγινε προσφορά για την κατασκευή τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού, έπειτα από δύο δημοπρασίες που δεν κατέληξαν πουθενά. Πιο συγκεκριμένα, από την επιτροπή διαγωνισμού του υπουργείου Υποδομών έγινε δεκτή προσφορά της κοινοπραξίας εταιρειών η οποία αποτελείται από τις J&P Άβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., Άκτωρ και Ιντρακάτ.

Ο συνολικός

προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 946.000 ευρώ, με τον ανάδοχο να προσφέρει έκπτωση 7%.

Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εντός έξι μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ το τέμενος θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού. Θα έχει συνολική επιφάνεια 600 τμ, θα αποτελείται από δύο χώρους προσευχής και δεν θα διαθέτει μιναρέ.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Υποδομών, οι εργασίες μπορούν να ξεκινήσουν μετά από περίπου δύο μήνες, καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος από την ανεξάρτητη Αρχή συμβάσεων και το ελεγκτικό συνέδριο.

Ωστόσο, θεωρείται πιθανό η ανέγερσή να καθυστερήσει, καθώς κάτοικοι του Βοτανικού έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, ζητώντας ακύρωση του έργου. Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο στα τέλη Ιανουαρίου.

The post Έγινε δεκτή προσφορά για την κατασκευή τεμένους στον Βοτανικό appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα