«Έφυγε» ο θρυλικός J.J.Cale

Ο αμερικανός τραγουδιστής – τραγουδοποιός και μουσικός J.J. Cale,απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, σε ηλικία 75 ετών, έπειτα από καρδιακή προσβολή. O J.J.Cale ήταν μια σημαντική μορφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα, απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, σε ηλικία 75 ετών, έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Ο θρύλος της bluesrock γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1938 στην Οκλαχόμα. Ξεκίνησε να δουλεύει σε στούντιο ηχογράφησης το 1964

ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το επιτυχημένο άλμπουμ «A Trip Down The Sunset Strip» το οποίο του έδωσε ώθηση για την δημιουργία του «After Midnight» και του «Cocaine», τραγούδια που αργότερα ο Eric Clapton τα έκανε επιτυχίες και ευρύτερα γνωστά.

Ο J.J. Cale κατάφερε να συνδυάσει πολλούς ρυθμούς και στυλ και να ηχογραφήσει κομμάτια όπως τα «River Runs Deep», «Crying Eyes», «Crazy Mama»και «Call Me The Breere» δημιουργώντας το δικό του, προσωπικό, χαλαρό ύφος στη μουσική σκηνή.

Τα περισσότερα από τα κομμάτια του καταφέρνουν ακόμη και σήμερα να ακούγονται ευχάριστα ενώ η θεματολογία τους παραμένει και είναι επίκαιρη. Είχε πειραματιστεί με διαφορετικούς συνδυασμούς, με νέους ήχους και ήταν πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες και προτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα