Έφηβη αυτοκτόνησε μετά από ομαδικό βιασμό

Σοκαρισμένη η κοινωνία στον Καναδά παρακολουθεί τις εξελίξεις στην υπόθεση της 17χρονης μαθήτριας, που αυτοκτόνησε μετά από τον ομαδικό βιασμό που υπέστη από συμμαθητές της. Η Ρέτα Πάρσονς βρέθηκε κρεμασμένη στο μπάνιο του σπιτιού της, διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας της ήταν μη αναστρέψιμη και μετά από τέσσερις ημέρες οι γονείς της αποφάσισαν να την αφήσουν να «φύγει» κλείνοντας τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

Σύμφωνα με την οικογένεια της Ρέντα, η 17χρονη, είχε βιαστεί ομαδικά από τέσσερις 15χρονους συμμαθητές της και μάλιστα ένας από τους ανήλικους κυκλοφόρησε στο σχολείο μία φωτογραφία από τη στιγμή του βιασμού της άτυχης κοπέλας.

«Πήγε με φίλο της σε ένα άλλο σπίτι. Σε αυτό βιάστηκε από 4 αγόρια. Ένα από αυτά πήρε μια φωτογραφία από τη στιγμή του βιασμού και σκέφτηκε πως θα ήταν αστείο να τη μοιραστεί με κάθε έναν στο σχολείο της Ρέτα και την τοπική κοινωνία, όπου γρήγορα εξαπλώθηκε», περιγράφει η μητέρα στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook, στη μνήμη της κοπέλας.

Ο βιασμός και ο μετέπειτα διασυρμός της, οδήγησε γρήγορα στην απομόνωση της 17χρονης από τη σχολική κοινότητα. Φίλοι, μαθητές αλλά και άγνωστοι την κορόιδευαν, περιγράφει η μητέρα. «Της έστελναν μηνύματα συνεχώς ρωτώντας την “Πότε θα κάνουμε σεξ;»”. Οι κοπέλες της έγραφαν “Είσαι πόρνη”. Δεν την άφηναν ποτέ ήσυχη. Έπρεπε να εγκαταλείψει την κοινότητα. Οι φίλοι της στράφηκαν εναντίον της. Την παρενοχλούσαν. Δεν σταματούσε ποτέ».
Παρά τις προσπάθειες των γονιών να βοηθήσουν την κόρη τους, μετακομίζοντας σε άλλη πόλη, η 17χρονη δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και έβαλε άδοξο τέλος στη ζωή της.

Στα τέσσερα αγόρια δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς η έρευνα που διατάχθηκε δεν οδήγησε στη συγκέντρωση επαρκών στοιχείων. Επιπλέον, οι συγγενείς δήλωσαν ότι παρόλο που είδαν την επίμαχη φωτογραφία δεν μπορούσαν να διαπιστώσουν ποιος την είχε τραβήξει ώστε να τιμωρηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα