ΕΕ: Κοινή προμήθεια εμβολίων για πανδημίες γρίπης

Την κοινή προμήθεια εμβολίων για πανδημίες γρίπης δρομολογούν οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι ώστε να δοθεί ανάσα στη δημόσια υγεία.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα Τρίτη από τον Ευρωπαίο επίτροπο υγείας Τόνιο Μποργκ στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη κατά το άτυπο συμβούλιο των υπουργών υγείας της ΕΕ, που πραγματοποιείται

στο Ζάππειο.

Ακόμη έμφαση δόθηκε στις προσπάθειες της Ελλάδας για το νοικοκύρεμα στα οικονομικά της Υγείας, ενώ ο Γεωργιάδης αναφέρθηκε στη σημασία των γενόσημων φαρμάκων για τον σκοπό αυτό. Σύμφωνα με δήλωσή του στη Μεγάλη Βρετανία, η κατανάλωσή τους φτάνει το 83%, στη Ελλάδα, όμως, διεξάγεται ακόμη συζήτηση για κάτι που στην Ευρώπη θεωρείται αυτονόητο.

Στο τραπέζι τέθηκε και το θέμα της περίθαλψης μεταναστών, με τον Γεωργιάδη να κάνει λόγο για τη δημιουργία ενός ειδικού ταμείου για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με το κεφάλαιο του να ανέρχεται στα 2 δισ ευρώ και την Ελλάδα διεκδικεί ένα τμήμα από τα χρήματα αυτά.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός Υγείας «δεν μπορεί μια χώρα μόνη της να αντιμετωπίσει την περίθαλψη των παράνομων μεταναστών». Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε μια δεκαετία το ΕΣΥ δαπάνησε 150 εκατ. ευρώ για την περίθαλψη ανθρώπων που έφθασαν παράνομα στη χώρα μας.

Πηγή φωτο eurokinissi

The post ΕΕ: Κοινή προμήθεια εμβολίων για πανδημίες γρίπης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα