Συνεχίζεται η δίκη του Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση της Siemens με καταθέσεις μαρτύρων

Στη δίκη του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, που κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων που έλαβε από τη γερμανική εταιρεία Siemens, χρήματα τα οποία αποτελούσαν «δώρο» για την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του, κατέθεσε ο Γαρύφαλλος Μάρκος.

Μαζί με τον κ. Μαντέλη, έχουν παραπεμφεί οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας

και κουμπάρος του Τάσου Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και Αριστείδης Μαντάς συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ’εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποιήσης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Μάρκου, αδελφός της κατηγορούμενης Αντωνίας Μάρκου για την υπόθεση, υποστήριξε ότι «το μόνο που ήξερε η αδελφή μου ήταν ότι οι λογαριασμοί αφορούσαν επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ηλία Γεωργίου. Δεν γνώριζε ότι διακινούνταν παράνομα ποσά». Ο κ. Μάρκου ανέφερε πάντως ότι το 2008 ο κ. Γεωργίου είχε πει «σκίστε τους λογαριασμούς. Καταστρέψτε τους. Πίσω από αυτούς βρίσκονται ηχηρά ονόματα. Θα καεί πολύς κόσμος».

Ο κ. Γεωργίου ήταν άλλωστε -όπως κατέθεσε ο κ. Μάρκου- και το μοναδικό πρόσωπο που γνώριζαν τόσο ο ίδιος όσο και η αδελφή του. «Ψάξαμε στο Ίντερνετ για να δούμε ποιος ήταν υπουργός Μεταφορών τότε, δεν ξέραμε τον Τάσο Μαντέλη» σημείωσε. «Roco είδα στα δημοσιεύματα αργότερα, Roco παρέδωσα στον εισαγγελέα. Δεν ήξερα ποιος ήταν από πίσω».

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

The post Συνεχίζεται η δίκη του Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση της Siemens με καταθέσεις μαρτύρων appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα