Δώστε «φιλί ζωής» στο laptop σας!

Σε όλους μας έχει τύχει το αγαπημένο μας laptop, να ανεβάζει απότομα θερμοκρασία και να «καίει», να κάνει θόρυβο σαν… βουλκανιζατέρ, να αργεί χαρακτηριστικά, να εμφανίζει μια μπλε οθόνη και να κάνει επανεκκίνηση… αυτοβούλως και άλλα τέτοια παράδοξα! Τι ακριβώς συμβαίνει; Απλά χρειάζεται να του δώσετε ένα… «φιλί ζωής»!

Όλα αυτά, είναι ενδείξεις ότι το laptop σας έχει υπερθερμανθεί κάτι που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο,

καθώς μπορεί να οδηγήσει μέσα σε ολική καταστροφή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! Συνήθως, δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό· ο πρώτος είναι ότι επειδή βλέπατε ταινία στον καναπέ ή το είχατε πάνω στα πόδια σας, αυτό δεν αεριζόταν καλά καθώς είχε φράξει η εσοχή όπου βρίσκεται το ανεμιστηράκι του (ακριβώς από κάτω) και απλά οφείλετε να… ξεβολευτείτε για να ακουμπήσετε κάπου διαφορετικά τον φορητό υπολογιστή σας ώστε να μην είναι φραγμένη η εσοχή. Ο δεύτερος λόγος, ο οποίος και είναι πολύ πιο σοβαρός, έχει να κάνει με το ότι πιθανότατα το ανεμιστηράκι (ξανά αυτό!), θέλει καθάρισμα από τρίχες και σκόνες, που ευθύνονται για την υπολειτουργία του.

Στην περίπτωση αυτή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε, είναι να το ανοίξετε για καθαρίσετε το ανεμιστηράκι. Προσοχή, η διαδικασία αυτή απαιτεί προσοχή και εξειδίκευση και σε περίπτωση που δεν το έχετε ξανακάνει, οφείλετε να απευθυνθείτε σε κάποιον που γνωρίζει καλύτερα. Αν οι θόρυβοι και οι… πρωτοβουλίες του λάπτοπ σας συνεχιστούν, τότε θα ήταν καλό να αγοράσετε μια βάση ψύξης, την οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρικά είδη. Η βάση αυτή, συνδέεται με τον υπολογιστή σας μέσω USB και του δίνει έναν… αέρα δροσιάς και… ζωής με 1400 περίπου στροφές το λεπτό, αναβαθμίζοντας τη λειτουργία του και την αποδοτικότητά του!

The post Δώστε «φιλί ζωής» στο laptop σας! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα