Δώρο του ΣτΕ στους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής

Την κατάλληλη ώρα, δηλαδή λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, φαίνεται ότι ξεμπλοκάρει το μεγάλο έργο της δημιουργίας του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ανατολική Αττική δίνοντας την δυνατότητα στους δημάρχους της περιοχής να επανέλθουν στις δεσμεύσεις που έκαναν προεκλογικά για οριστική λύση του τεράστιου προβλήματος της περιοχής.

Για την ακρίβεια το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε ως αβάσιμους και απαράδεκτους τους ισχυρισμούς του Συνδέσμου Κατοίκων

Οικισμού Πολυτεχνείου Χαμολιά Βραυρώνας και 38 κατοίκων της περιοχής Αττικό Πάρκο Μαρκόπουλου, όπου προβλέπεται να εγκατασταθεί το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων και του οικισμού Χαμολιά.

Οι κάτοικοι ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική Νομοθεσία, η υπουργική απόφαση, με την οποία εγκρίθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή των έργων αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων των δήμων Παιανίας, Κρωπίας, Σπάτων, Παλλήνης, Μαρκόπουλου και Σαρωνικού.

Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κορωπίου-Παιανίας προβλέπεται ότι, θα κατασκευαστεί σε έκταση 110 στρεμμάτων νοτιοανατολικά του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος και θα οδηγούνται σε αυτό τα λύματα των οικισμών των Δήμων Παιανίας και Κρωπίας, του οικισμού Χαμολίας, όπως και τα υγρά απόβλητα των Βιοτεχνικών Μονάδων που η σύστασή τους είναι ομοειδής με τα αστικά λύματα της Παιανίας, Καρελλά και Κορωπίου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη το έργο μπορεί να μπει στην τελική φάση του και οι προεκλογικές υποσχέσεις στον δρόμο τους!..

Keywords
Τυχαία Θέματα