Δώδεκα κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Εντοπίστηκαν την Τετάρτη το βράδυ, στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, στην κατοχή ενός προσώπου 17 νάιλον διαφανείς συσκευασίες που περιείχαν φυτική κάνναβη μεικτού βάρους 11 κιλών και 185 γραμμαρίων, τρεις νάιλον διαφανείς συσκευασίες που περιείχαν ένα κιλό και 594 γραμμάρια κάνναβης, όπως επίσης ένα νάιλον σακούλι το οποίο περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός κιλού και 0,66 γραμμαρίων, όπως ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) Στέλιος Σεργίδης.

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο κ. Σεργίδης είπε ότι το τελευταίο διάστημα η ΥΚΑΝ

κατείχε πληροφορία ότι άγνωστοι θα έφερναν ναρκωτικά στην Κύπρο, μέσω του Αεροδρομίου Λάρνακας.

«Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ εντοπίστηκαν δύο άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτοι μετά από ύποπτες κινήσεις κατά την είσοδο τους στο Αεροδρόμιο Λάρνακας», είπε, εξηγώντας ότι «για το σκοπό αυτό ερευνήθηκαν σε συνεργασία με τις Τελωνειακές Αρχές, και κατά την έρευνα των δύο αποσκευών που κατείχε ο ένας ύποπτος εντοπίστηκαν στην πρώτη αποσκευή 11 κιλά και 185 γραμμάρια φυτικής κάνναβης μεικτού βάρους και στη δεύτερη τρεις νάιλον διαφανείς συσκευασίες που περιείχαν ένα κιλό και 594 γραμμάρια κάνναβης, όπως επίσης ένα νάιλον σακούλι το οποίο περιείχε κοκαΐνη συνολικού βάρους ενός κιλού και 0,66 γραμμαρίων».

Ο ύποπτος, πρόσθεσε, «ο οποίος είναι ρουμανικής καταγωγής, 23 ετών, συνελήφθηκε για αυτόφωρο αδίκημα. Επίσης, ο δεύτερος ύποπτος επίσης ρουμανικής καταγωγής 25 ετών ανακρινόμενος παραδέχθηκε την ανάμειξη του στην εισαγωγή ναρκωτικών στην Κύπρο».

Ο κ. Σεργίδης ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση για ελεγχόμενη παράδοση των ναρκωτικών με προορισμό τη Λεμεσό με αποτέλεσμα να συλληφθεί Ελληνοκύπριος 22 ετών, γνωστός στην ΥΚΑΝ.

«Φαίνεται ότι είναι μια εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών που προέρχονται από Ολλανδία, Ρουμανία και Κύπρο. Είμαστε σε επαφή με την Europol και Interpol για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης. Για τους τρεις συλληφθέντες έχει εκδοθεί διάταγμα προσωποκράτησης για περίοδο οκτώ ημερών», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Σεργίδης είπε ότι ο Ελληνοκύπριος ο οποίος έχει συλληφθεί ήταν γνωστός στην ΥΚΑΝ για μικροποσότητες μέχρι στιγμής.

«Αυτό αποδεικνύει ότι ήταν μπλεγμένος στην όλη υπόθεση. Είναι πάρα πολύ σημαντική υπόθεση λόγω της ποσότητας των ναρκωτικών», είπε, «είναι σχεδόν 12 κιλά κάνναβης και ένα κιλό κοκαΐνης, το οποίο θα διοχετευόταν στην κυπριακή αγορά».

Ανέφερε ακόμη ότι «το σημαντικό είναι η εμπλοκή των ξένων και ότι αυτή φαίνεται να είναι μια εγκληματική ομάδα διακίνησης ναρκωτικών στην Κύπρο».

Σε ερώτηση εάν ο Ελληνοκύπριος έχει στρατολογήσει τους δύο Ρουμάνους, ο κ. Σεργίδης είπε ότι αυτό θα το διερευνήσουμε. «Ο Ελληνοκύπριος ήταν ο παραλήπτης. Είναι αυτό που διερευνούμε ποιος έχει στρατολογήσει ποιον για την μεταφορά των ναρκωτικών», πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι ενδεχομένως ο εγκέφαλος της ομάδας να κυκλοφορεί ελεύθερος, ο κ. Σεργίδης είπε ότι ο εγκέφαλος πιθανόν να μην είναι και στην Κύπρο.

Πηγή: kathimerini.com.cy

Keywords
Τυχαία Θέματα