Δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Αβραμοπούλου στη Σχολή Πεζικού

«Ήδη έχουν αρχίσει να διαφαίνονται στον ορίζοντα τα πρώτα θετικά μηνύματα της ανάκαμψης. Είμαι βέβαιος ότι σε λίγο καιρό από τώρα, θα ανοίξει και πάλι ο δρόμος τής προόδου για την πατρίδα μας. Θα ξαναδώσει στον τόπο μας, στο λαό μας, την αυτοπεποίθησή του και στην Ελλάδα ένα νέο προσανατολισμό. Προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι ένα από τα βαθύτερα μηνύματα που στέλνουν εκδηλώσεις σαν τη σημερινή και που στην καρδιά των Ενόπλων Δυνάμεων για όλα αυτά τα χρόνια, έχει καλλιεργηθεί. Και που δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η απαραίτητη

εθνική ομοψυχία και η ενότητα», είπε μεταξύ άλλων ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος στην ομιλία του στην τελετή εορτασμού του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς, που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Πεζικού στη Χαλκίδα.

Επίσης ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε ότι: «Καθώς έχω την πολιτική ευθύνη για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, να σας πω ότι είμαι και εγώ, ως πολίτης πάνω από όλα, υπερήφανος, αλλά και ασφαλής, με τη διαπίστωση ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες που έφερε η εποχή, κρατούν στον ανώτερο βαθμό το αξιόμαχό τους, την ικανότητά τους για την αποτροπή κάθε απειλής που μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκδηλωθεί.»

Ο ΥΠΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του με την εξής επισήμανση: «Η Ελλάδα σήμερα παρά τις δυσκολίες εξακολουθεί να αντέχει. Και σε αυτό το τόξο αστάθειας που εκτείνεται από την Ουκρανία μέχρι την Τυνησία, παραμένει και είναι μία όαση ασφάλειας και σταθερότητας. Το δε αμυντικό της σύστημα είναι στην υπηρεσία των σκοπών που ανέφερα, αλλά και στην υπηρεσία της διεθνούς εννόμου τάξεως. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το ελληνικό αμυντικό σύστημα χαίρει μεγάλης εκτίμησης και σεβασμού σε ευρωπαϊκή και σε παγκόσμια κλίμακα.»

Στις εκδηλώσεις παρέστη η στρατιωτική ηγεσία με επικεφαλής τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο, Βουλευτές , οι τοπικές Δημοτικές Αρχές, ενώ και φέτος ήταν μεγάλη η προσέλευση των πολιτών.

Χρήστος Καπούτσης

The post Δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Αβραμοπούλου στη Σχολή Πεζικού appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα